Damerna förlorade mot AIK
Publicerad: 2022-09-25
MATCH
HV71 Dam förlorade söndagens möte mot AIK med 3-1 efter en stark tredjeperiod av hemmalaget. Sanni Hakala gjorde HV:s enda mål.

Efter två raka segrar så skulle damernas segersvit få ett stopp på söndagen. HV71 var det bättre laget inledningsvis och skapade ett massivt tryck mot hemmalagets mål, och trots att hemmalaget vann skotten i den första perioden, så var det HV som skapade de hetaste lägena och gjorde matchens första mål. Sanni Hakala höll sig på blålinjen och nöp till med ett stenhårt skott, som letade sig in bakom en skymd AIK-målvakt.

I den andra perioden var det dock AIK som var storleken större och tryckte på för en kvittering, men Anni Keisala stod för ett par fina räddningar och höll tätt då. Utdelningen kom dock i den tredje perioden, tre gånger om. Först kvitterade hemmalaget i numerärt underläge, innan man även tog ledningen drygt två minuter senare. Och trots att HV plockade ut målvakten för att jaga kvittering, så blev det inte så, utan AIK kunde istället fastställa slutresultatet till 3-1 i tom bur.

43:16 1 - 1 Vilma Nilsson (utan assist), SH1
45:29 2 - 1 Sara Säkkinen (Valkama), EQ 60:00 3 - 1 Lotte Pedersen (utan assist), ENG

Skott: 30 - 19 (12-11, 8-3, 10-5)
Utv.min: AIK: 6x2, HV71: 3x2