Adam Almquist inför kvällens match mot KHK
Publicerad: 2016-10-18
INFÖR
Adam Almquist är just nu HV71:s mest formstarka spelare med sju poäng på de fyra senaste matcherna. HV-backen noterades för tre assist i vinstmatchen mot Rögle i lördags och ser fram emot toppmatchen mot Karlskrona ikväll.

HV71 tog en fin seger mot Rögle i lördags och lyckades bryta den negativa trenden mot Ängelholmarna som laget hade förra året. En starkt bidragande orsak till segern är den formstarka backen, Adam Almquist, som stod för tre passningspoäng.

– Vi hade pratat en del innan Rögle-matchen om det som var förra året och vi ville verkligen knipa en seger där. Insatsen var inte felfri men ändå bra. Framförallt stod återigen för ett bra defensivt spel och då brukar också offensiven lösa sig, säger Adam Almquist.

Hur ser du som back på det defensiva spelet i år?

– Det är ganska stor skillnad mot tidigare. Vi har tydliga roller och alla vet hela tiden vad de ska göra och vad som förväntas. Det är en nyckel till varför det gått betydligt bättre.

Det är inte bara lagmässigt som det fungerat bättre i år. Adam har gjort åtta poäng på de åtta inledande matcherna och känner en märkbar skillnad i sitt eget spel jämfört med förra året.

– Det beror mycket på att jag fått en hel sommarträning och fått vara skadefri, vilket gör att jag känner mig fräschare i kroppen.

Ikväll väntar årets första möte med Karlskrona. Ett lag som överraskat många och ligger på en andraplats i tabellen inför kvällens match.

– Det har gjort det väldigt bra och är även de bättre organiserade defensivt än de kanske var förra året. För oss gäller det att vara fortsatt noggranna i alla situationer och inte slarva med detaljer runt de berömda linjerna, avslutar Adam Almquist.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners