Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Måndag Mån 8 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Jonas Månsson skrev ny HV-låt i pandemins spår

6 januari 2021 08:55
NYHET

Många känner nog igen Jonas Månsson. Under många år var han en flitig sångare av nationalsången i HV71:s hemmaarena. Nu har han skrivit en ny HV-låt som ska samla fansen efter en tuff säsong i pandemins spår. ”Det finns en frustration att inte kunna vara på plats i arenan och stötta lagen och förhoppningsvis kan detta bidra på något sätt”, säger Jonas Månsson.


Det finns många HV-låtar som blivit klassiker genom åren, där Cruts ”Håå-vee” var en av de första när den kom i början av 80-talet. Därefter har Shakin´Fredrik, Fair Play Band, Hans Ludvigsson, Tre små grisar och många fler gjort låtar som tagit plats i HV-fansen hjärtan. På senare år släpptes den fina ”Blåa dagar” av Manuel Strandhag.

Men nu är det dags för ytterligare en HV-låt, ”Vi är Håve Blå”, som kom till ur den speciella tid vi lever i med pandemi i samhället och en idrottsvärld som till stor del är nedstängd för idrottens hjärta – publiken.

– Jag har funderat på detta ett tag och under hösten märkte jag en stor frustration bland fans på sociala medier. Att inte kunna vara med i arenan och hjälpa fram laget samt att det gått ganska knackigt under hösten och vintern. Jag kände innan jul att jag ville vara med och bidra på mitt sätt och skrev en låt som kan samla fansen och laget kring vår gemensamma kärlek till HV71, säger Jonas Månsson som skrivit och spelat in den nya låten och fortsätter:

– ”Vi är Håve Blå” är en låt för fans, sponsorer, ledare, spelare, matchvärdar, NBS, knattarna, tjejerna, juniorerna, oldtimers, ja alla inom och runt föreningen. VI är HV-Blå tillsammans!

Jonas Månsson är ett bekant ansikte för många HV-fans och under flera år var han en av dem som flitigt sjöng nationalsången i HV71:s hemmaarena. Trots att han bor 25 mil från Jönköping och sitt favoritlag är kärleken till föreningen stor.

– Jag bor i Dals-Ed och här är HV71 en del av min identitet. Alla andra håller på Färjestad eller Frölunda men jag har varit HV71 trogen i 35 år och alla vet om att jag är en stor HV-supporter, eftersom jag är ganska ensam om det här. När jag var i 12-årsåldern var det ingen annan som höll på HV71 och då började jag göra det, sedan har det växt till en kärlek som gett mig så mycket. Det är inget som jag håller för mig själv utan människor här vet att jag sätter mig i bilen och drar till Jönköping lite för ofta. För mig är HV71 inte bara ett lag, det är en del av mitt DNA och den jag är.

I dagsläget är det dubbelt tufft att vara HV-supporter. Läktarna gapar tomma och det sportsliga har inte varit vad någon hade önskat.

– Det är jobbigt att inte kunna vara i arenan och det är jobbigt att se på när det går dåligt. Man sitter med massa tankar om vad som är fel och de allra flesta av oss supportrar har våra egna lösningar på problemen. Det är lätt att vara kritisk när det går dåligt men det är nu vi måste stå samman och visa vilka HV71 är. Vi ska inte vara okritiska utan finns det saker som måste upp till ytan är det viktigt att det kommer fram. Vi ska vara starka tillsammans utan att vara rädda för förändringar och tuffa beslut. Vi kommer inom en snar framtid stå tillsammans i Husqvarna Garden och sjunga fram våra lag till nya segrar och just nu får vi inte tappa tron på det. Stå upp för det du tror på! Stå upp för HV!

Vad hoppas du få för effekt med låten när den nu släpps?

– Att den ska ge spelarna en känsla av att vi tillsammans är HV-blå. Att vi fans finns där i vått och torrt. Att den ska ge oss fans en gemensam grund att stå på när det går bra och dåligt och att den ska sjungas av 7000 i Husqvarna Garden nästa säsong, avslutar Jonas Månsson. Jonas Månsson nya HV-låt ”Vi är Håve Blå” finns på:

Apple Music
https://music.apple.com/se/album/vi-%C3%A4r-h%C3%A5ve-bl%C3%A5/1546618458?i=1546618459

Itunes
https://music.apple.com/se/album/vi-%C3%A4r-h%C3%A5ve-bl%C3%A5-single/1546618458

Spotify https://open.spotify.com/track/37BVcTvqbaJYBKqLIsyFg3?si=32jb0pjJRz-N0rO6H-4MfQ

Youtube
https://youtu.be/Je2Xr7SWXs8