Vesel frälste HV71 med 25 sekunder kvar
Publicerad: 2021-10-13
MATCH
HV71 tog sjätte raka seger efter 3-2 borta mot MoDo Hockey. Tyler Vesel blev stor matchhjälte efter att ha avgjort matchen med 25 sekunder kvar. Jesper Kokkonen och Jonathan Davidsson gjorde HV71:s övriga två mål.

Det blev en händelserik start på matchen och MoDo tog ledningen efter mindre än två minuter av första perioden. Men HV71 replikerade snabb och två minuter senare kunde Jesper Kokkonen kvittera MoDos ledning.

Och det dröjde inte länge innan ledningspucken kom för HV71. Jonathan Davidsson visa fin skridskoåkning och ryckte förbi motståndarförsvararen och fick ett friläge han förvaltade på bästa sätt och HV71 gick till pausledning med 2-1.

– Det är ingen bra period från oss. Vi dräller för mycket med pucken och måste ta mer ansvar för pucken, sa Jonathan Davidsson i Cmore efter första perioden.

Den andra perioden började tufft för HV71 som drog på sig flera utvisningar. Men spelet i boxplay var fortsatt briljant och man redde ut både fem mot fyra och fem mot tre. Men den andra perioden bjöd in på något bländande spel från något av lagen och slutade mållös.

– Lite för slappt och vi ligger inte på som vi ska. Vi måste in och ladda om och komma upp i alla delar i vårt spel, sa Marcus Davidsson i Cmore efter andra perioden.

I den tredje perioden stod det vägde fram och tillbaka och MoDo kunde till slut kvittera och matchen så ut att gå till förlängning. Men Tyler Vesel vill annorlunda och hittade en lucka bakom MoDos målvakt och avgjorde matchen med 25 sekunder kvar.

– Vårat puckansvar är allt för dåligt sett över hela matchen och individuell skicklighet tillsammans med ett bra boxplay avgör till vår fördel, sa Tommy Samuelsson i Cmore efter matchen.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners