HV71 U16 Svenska Mästare 2016!
Publicerad: 2016-03-25

HV71 är svenska mästare för U16 efter att man idag besegrat Timrå IK i finalen med 8-3.

HV71 förde spelet i den första perioden. Man tog också ledningen när Travis Treloar bröt in på mål och tryckte in 1-0 efter 5.25. HV71 skulle även utöka ledning till 2-0 efter att Simon Holmström styrt in William Franssons skott från blålinjen. Målet gjordes i spel fem mot fyra.

Timrå var inte ofarliga i sina attacker men Adam Björnlinger spelade förtroendeingivande i HV71:s mål.

Bra period av Timrå - men HV71 gick ifrån
I den andra perioden skulle HV71 öka på sin ledning till 3-0 då Simon Holmström tog vara på en lös puck i numerärt överläge.

Timrå skapade flera chanser till reducering men Björnlinger fortsatte att spela strålande.

HV71 skulle även göra 4-0 och 5-0 innan perioden var över. Backen Sebastian Ehrenflod gjorde fyran och Felix Wermelin gjorde femman i spel fem mot fyra.

HV71 svenska mästare för U16 2016
I numerärt underläge ökade HV71 på ledningen till 6-0 genom Theodor Curmark. Curmark hittade en lucka mellan Timrå-målvaktens benskydd och gjorde femte mål i slutspelet. 7-0 kom också stunden senare då Travis Treloar hittade krysset i spel mot fyra.

Timrå gjorde två reduceringsmål innan Theodor Curmark gjorde 8-2 till HV71. Matchen slutade till slut 8-3 till HV71 och laget är därmed svenska mästare 2016!

Innan dagens guldmatch hade HV71 endast vunnit U16-guld en gång, 1979. Då var namnen på några av spelarna Owe Thörnberg, Thomas Ljungbergh, Peter Madach och Kenneth Johansson. Idag, 37 år senare skrev sig nya spelare in i HV71:s historieböcker.

Stort grattis till alla i och runt omkring laget!

HV71 - Timrå IK 8-3 (2-0, 3-0, 3-3)

05:25 1-0 Travis Treloar (Ehrenflod, Curmark)
14:15 2-0 Simon Holmström (Fransson, Gustafsson) PP1

28:11 3-0 Simon Holmström (Svensson, Gustafsson) PP1
34:55 4-0 Sebastian Ehrenflod
38:48 5-0 Felix Wermelin (Curmark) PP1

44:29 6-0 Thedor Curmark (Svensson, Thorwalls) SH1
46:02 7-0 Travis Treloar (Fransson, Gustafsson) PP1
47:34 7-1 Filip Hållander (Olofsson, Vestling Alm)