Kelleher tvåmålsskytt när HV besegrade SSK
Publicerad: 2022-03-09
Hockeyallsvenskan
HV71 tog på onsdagskvällen sin 33:e trepoängare när Södertälje besegrades med 3–1 i Husqvarna Garden. Tyler Kelleher låg bakom segern med sina två mål. Jonathan Davidsson gjorde även han mål ikväll.

Det var ett desperat Södertälje som HV71 mötte i den första perioden när de på onsdagskvällen spelade omgång 50 av HockeyAllsvenskan. Bortalaget skapade många farliga lägen, framför allt två mot en-situationer då HV71 inte riktigt var på tårna inledningsvis. Ledningsmålet kom i just ett två mot ett-läge efter en kommunikationensmiss i HV71. Sist på pucken var SSK:s Matt Marcinew som såg pucken glida in bakom Filip Larsson efter drygt halva perioden. HV71 spelade upp sig en aning i slutet av perioden men 0–1 var ställningen efter 20 minuter.

Bortalaget var även piggast i inledningen av den andra perioden, men HV71 tog timeout efter knappt fem minuter och efter den tog hemmalaget över spelet totalt. Kvitteringen kom fem minuter senare när Tyler Kelleher hittade en lucka högt bakom Nikita Tolopilo efter ett långt HV-anfall. HV71 fortsatte rada upp målchanser, men bra målvaktsspel gjorde att ställningen var lika efter två perioder.

I den tredje perioden fortsatte HV71 sitt offensiva spel och det gav resultat när Jonathan Davidsson styrde in Emil Andraes skott till 2–1 efter sju och en halv minut. En stund senare gjorde Tyler Kelleher sitt andra mål för kvällen när han hittade en lös puck i spel fem mot fyra. Hemmalaget spelade mycket stabilare i den andra halvan av matchen och det gjorde att man kunde gå segrande ur kvällens match med 3–1.

Nästa match spelas på fredag när Troja-Ljungby gästar Husqvarna Garden.

HV71 – Södertälje SK 3–1 (0–1, 1–0, 2–0)

10:12 0–1 SSK Matt Marcinew (Wallner, Pasic)

29:45 1–1 HV71 Tyler Kelleher (Powell, Kokkonen)

47:30 2–1 HV71 Jonathan Davidsson (Andrae, Billins)
53:58 3–1 HV71 Tyler Kelleher (Huhtala, Shinkaruk) PP1

Skott: 41–30 (11–14, 15–5, 15–11)
Utv.min: HV71 1x2, SSK 2x2
Publik: 4 425, Husqvarna Garden