Ikväll börjar ECL
Publicerad: 2020-04-07
E-SPORT
Har du också bekymmer med hockeyabstinensen? Lindra abstinensen med att kika på vårt E-sport lag när de ikväll går in i ECL. Vi kollade läget med lagkaptenen Daniel Gadd och hörde hans tankar inför turneringsstarten.

Under tisdagskvällen drar ECL (European Championship League) igång för HV71:s e-sportlag. I den senaste turneringen, eSHL, som avslutades i februari, slutade laget på en åttonde plats. Ett imponerande resultat med tanke på att laget var nykomponerat.

Nu väntar en ny turnering, ECL, som är turnering med fyra olika nivåer (Elite, Pro, Lite och Neo). Laget HV71 ställer upp med kommer gå in på Lite-nivån, med beaktning för den korta historian laget har tillsammans så är det en bra nivå att börja på för att kämpa sig uppåt.

I Lite-nivån är det 64 lag som ställer upp fördelat över fyra grupper. I första matchen ikväll möter laget DICE Hockey i ett dubbelmöte med start 20:00 och 20:30.

Daniel Gadd, lagkapten i HV71 är förväntansfull inför starten med tanke på lagets prestationer i deras första turnering, eSHL, som avslutades i februari.

– Först och främst grymt rolig turnering men också väldigt kul att se intresset runt HV71 e-sport. Mycket roligt med all support vi fått. Rent sportsligt känns det bra, vi tar oss till slutspel i första upplagan av eSHL vilket också var vårt mål. Efter säsongen har vi försökt bygga vidare på vårt spel och utvecklas lite varje dag och det tycker jag vi gör. Vi är riktigt taggade på att få tävla igen i ECL.

Är det några förändringar i laget?

– Vi har tappat VF Robin Sehlstedt, men istället flyttat upp målvakten Christoffer Ericsson som forward, han har gjort det riktigt bra. Utöver det har vi värvat in två nya riktigt bra målvakter, Isak Tuvesson och Pascal Waern.

Berätta om ECL och upplägget?

– ECL är Europas största NHL turnering, denna säsongen är det närmre 200 lag som är med, fördelade i olika divisioner. Från lägsta NEO, till högsta ELITE, med möjlighet att både klättra och sjunka mellan de olika divisionerna.

Hur följer vi er framåt?

– Man kommer kunna följa alla våra matcher på vår Twitch, samma ställe som under eSHL. Utöver det finns vi såklart på sociala medier, Twitter och Instagram där vi kommer uppdatera regelbundet med olika typer av content.

Se matcherna ikväll på Twitch
Match 1 - DICE Hockey vs HV71 20:00
Match 2 - HV71 vs DICE Hockey 20:30

Följ laget via sociala medier
Twitch: twitch.tv/hv71eshl Instagram: @hv71eshl
Twitter: @hv71_eshl

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners