Damerna föll mot rivalen
Publicerad: 2019-01-21
HV71 Dam förlorade på måndagen grundseriens sista hemmamatch. Rival Linköping HC gjorde två mål i sista perioden och vann matchen med 0-2.

HV71 Dam kunde inte följa upp lördagens fina seger mot serieledarna Luleå, när Linköping på måndagen gästade Kinnarps Arena, i HV:s sista hemmamatch för grundserien. Efter en tight tillställning under matchens första 40 minuter, spräckte Linköping tillslut målnollan med elva minuter kvar av den sista perioden. HV tryckte på för en kvittering, men istället för HV-mål, så utökade gästerna ledningen till 0-2 med drygt fyra minuter kvar, vilket också blev spiken i kistan. Nu återstår det tre bortamatcher för HV71 Dam för att lyckas behålla hemmaplansfördelen i de stundande kvartsfinalerna.