Sju spelare lämnar HV71

30 mars 2016 15:08

Sportchefen Johan Hult har de senaste dagarna haft individuella samtal med samtliga spelare i truppen. Sex spelare har fått beskedet att de inte får förlängt kontrakt med HV71. Det gäller Erik Ersberg, Axel Eidstedt, Simon Karlsson, Björn Melin, Jere Karalahti och Chris Campoli.


Arbetet med att forma truppen inför nästa säsong pågår för fullt och kommer att göra så under våren.

- Vi har valt att inte förlänga kontrakten med dessa sex spelare just nu. Vi vill tacka spelarna för tiden i HV71 och önskar dem ett stort lycka till i framtiden, säger Johan Hult.

Förutom spelarna som inte erbjuds nytt kontrakt har backen Emil Johansson meddelat att han lämnar HV71 för att gå vidare till en ny klubb.

- Vi hade gärna sett att Emil fortsatte i HV71, men han ville gå vidare i karriären och det är bara att önska Emil lycka till framöver.

Fortsatt dialog med Christensen och Andersson
Erik Christensen och Erik Andersson har också utgående kontrakt men där pågår diskussioner om eventuell förlängning.

- När det gäller Christensen så kommer han att åka hem till Kanada, rehabilitera sin skada och ta hand om sin familj. Han vill vänta med att ta ett beslut kring sin framtid och vi kommer att hålla en kontinuerlig kontakt med Erik.

Niklas Hansson skrev kontrakt med Dallas Stars i förra veckan, men sportchefen har stora förhoppningar på att backen spelar i HV71 även nästa säsong.

– Vi har haft en bra dialog med Dallas under hela det gångna året och både deras och Niklas vilja är att han ska spela i HV71 kommande säsong, avslutar Johan Hult.

Följande spelare har kontrakt med HV71 säsongen 16/17:

Målvakter
53 Fredrik Pettersson-Wentzel

Backar
2 Kristofer Berglund
5 Adam Almquist
20 Lawrence Pilut
33 Niklas Hansson
44 Ryan O´Byrne

Forwards
10 Martin Thörnberg
11 Simon Önerud
13 Oscar Sundh
16 Filip Sandberg
18 Pär Arlbrandt
21 Mattias Tedenby
28 Anton Bengtsson
29 Chris Abbott
67 Christoffer Törngren
81 Filip Ahl
82 Kevin Stenlund
90 Ted Brithén
92 Teemu Laine