Karoline Pedersen om första veckorna i HV71
Publicerad: 2022-08-26
INTERVJU
Den landslagsmeriterade norska forwarden är ett av damlagets många nyförvärv inför säsongen 22/23 och hon ser fram emot den nya utmaningen i HV71. "Det ska bli spännande att se vart vi kan ta oss denna säsongen", säger Karoline Pedersen.

Karoline Pedersen är en av damlagets elva nya spelare inför säsongen 22/23. En helt ny stad och ett helt nytt lag innebär en del utmaningar, men efter ett par veckor i sin nya hemstad så har hon börjat känna sig bekväm.

– Jag trivs jättebra i laget och i staden. Jag kände ingen när jag kom hit, så det var väldigt spännande och kul. Vi är ju många som är i samma läge, så det gäller bara att vi är sociala och umgås med varandra, vilket vi har gjort väldigt mycket utanför isen, säger Karoline.

Efter sex år i högstaligan med moderklubben i Stavanger har den norska landslagsspelaren hunnit med fyra säsonger i svensk hockey. Senast kommer hon från ett år i division 1 med Malmö, med har nu återigen tagit steget upp till SDHL.

– Det känns jättekul att vara tillbaka i SDHL. Det var ett bra år och kul att spela i division 1 i en säsonng, men SDHL är den bästa ligan och det är här man vill spela, så det ska bli spännande att se vart vi kan ta oss denna säsongen.

Säsongen i Malmö blev poängmässigt den bästa i Karolines karriär, efter att gjort 27 poäng (14 + 13) på 23 matcher i division 1. Men med SDHL:s beslut om att införa tacklingar inför kommande säsong, så hoppas Pedersen att hon kan bidra mera med sitt fysiska spel.

– Det ska bli väldigt kul med tacklingar i år och jag tycker att ligan har tagit ett bra beslut. Så i år hoppas jag kunna bidra med min styrka. Jag gillar att spela fysiskt, så tacklingar passar mig väldigt bra bra. Sedan vill jag även bidra med mycket energi och hårt arbete.

Chansen att prova på fysiskt spel och hårt arbete får Karoline och laget redan nästa vecka, då laget på onsdagen åker till Göteborg för att spela säsongens första träningsmatch mot Göteborgs HC.

– Det ska bli kul att få spela match igen, man känner verkligen suget. Nu har vi chansen att sätta grunderna och standarden med vårt fysiska spel redan i träningsmatcherna, vilket jag hoppas att vi kommer att göra, avslutar Pedersen.

Fakta Karoline Pedersen
Född: 13 mars 1999, Stavanger (NOR)
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 172 cm / 69 kg
Tidigare klubbar: Stavanger Oilers (NOR), Djurgårdens IF, Malmö IF
Landskamper: 33 st

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners