Femte raka efter 7-2 mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2021-10-08
Hockeyallsvenskan
HV71 tog sin femte raka seger i inledningen av Hockeyallsvenskan när man på fredagskvällen besegrade BIK Karlskoga med 7-2 inför 6741 personer i Husqvarna Garden.

HV71 stod för en mycket stark inledning av matchen där de visade prov ett bländande anfalls- och försvarsspel de första 15 minuterna. Då hade också nyförvävet Tommi Huhtala hunnit presentera sig för hemmapubliken två gånger om. Först gjorde han 1-0 i spel fem mot fyra efter 5:47. Huhtala fick en fin passning från Jesper Kokkonen och hade bara att sätta klubban till för att styra in ledningspucken. Finländarens andra mål kom efter en starkt forechecking där han vek in från vänsterkanten och placerade pucken lågt bakom Lars Volden i Karlskogas mål. Bortalaget fick möjligheten att spela i numerärt överläge och sekunden efter att HV71 blivit fullt mannskap reducerade Henrik Björklund till 1-2. HV71 skulle omgående replikera när Taylor Matson stötte in 3-1 några sekunder senare. Minuten senare var det återigen reducerat, och återigen var det Karlskogas giftiga målskytt Henrik Björklund som var sist på pucken. Då stod klockan på 17:36. Karlskoga tryckte på för kvittering i slutet av perioden men 3-2 stod sig efter 20 minuter.

Efter några minuter in i den andra perioden fick bortalaget återigen chansen i spel fem mot fyra. Men istället för kvittering utökade HV71 på sin ledning. Det var Marcus Davidsson som lämnades ensam med Lars Volden och gjorde med en backhanddragning 4-2 till hemmalaget. Karlskoga låg på för kvittering under perioden, men tvåmålssledningen stod sig perioden ut.

HV71 spelade stabilt i den avslutande perioden och man såg till att Karlskoga inte kom närmare än de två mål som skiljde lagen efter mellanakten. I den tredje perioden ökade HV71 på ledningen tre gånger om. Efter 14:47 gjorde Fredrik Forsberg 5-2 på straffslag. Karlskoga chansade och plockade ut Lars Volden men då kunde istället Tyler Vesel göra 6-2 efter 17:21. Men en och en halv minut kvar fastställde Fredrik Forsberg, med sitt andra mål för kvällen, slutresultatet till 7-2.

Nästa veckan väntar en Norrlandsturné när laget möter Modo på onsdag och sedan Björklöven på fredag.

HV71 - BIK Karlskoga 7-2 (3-2, 1-0, 3-0)