HV71 missar slutspelet i CHL
Publicerad: 2017-10-10
CHL
Det blir inget fortsatt spel för HV71 i Champions Hockey League. Det stod klart efter att HV71 förlorade mot Ocelari Trinec med 3-0 i den sista gruppspelsmatchen.

HV71 fick tuffast tänkbara start på bortamatchen mot Ocelari Trinec då hemmalaget gjorde 1-0 redan efter 1:08. Det var Vladimir Svacina som från nära håll hittade nättaket bakom Fredrik Pettersson-Wentzel. Just kedjan med Svacina, Polansky och Adamsky var helt klart bäst i hemmalaget och de skulle också se till att hemmalagets ledning ökades på till 2-0 efter 9:36. Denna gång var det Jiri Polansky som var sist på pucken.

Annars var det HV71 som hade det mesta av anfallsspelet i den första perioden, men de enda två målen stod hemmalaget för och 2-0 till Ocelari Trince slutade också perioden.

I en mållös andra period var det spel- och chansmässigt jämnt och publiken i Werk Arena fick se två bra målvakter på isen i form av Fredrik Pettersson-Wentzel och Simon Hrubec.

HV71 saknade inte målchanser i den tredje perioden. Framför allt kedjan med Sundh, Figren och Bengtsson vaskade fram ett par farliga chanser. HV71 plockade tidigt ut PW i målet men med 3:35 kvar gjorde istället hemmalaget 3-0 och matchen var avgjord. HV71 slutar därmed på tredje plats i gruppen och missar slutspelet i Champions Hockey League.

Ocelari Trinec – HV71 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

1:08 1-0 Vladimir Svacina (Polansky, Adamsky)
9:36 2-0 Jiri Polansky (Adamsky, Svacina)