Finländsk stjärnspelare till HV71 Dam

30 maj 2016 09:05

HV71 Dam har idag gjort klart med den meriterade finländska landslagscentern Riikka Välilä. ”En världsspelare med ovärderlig rutin”, säger Ulf Johansson, tränare i HV71.


Riikka Välilä har en imponerande meritlista och har bland annat spelat i sex VM-turneringar och tre OS-turneringar. 2010 blev hon invald i IIHF Hall of Fame som den fjärde kvinnliga spelaren genom tiderna.

– Riikka är en världsspelare som presterat på högsta nivå under många säsonger. Vi får in såväl rutin som spets i vår trupp. Att säga att detta är spännande är väl i sammanhanget ett ”understatement”. Det är inte bara vi som får in ytterligare en profil i laget, hela vår liga blir än mer intressant, säger Ulf Johansson, tränare i HV71.

Riikka kommer närmast från JYP Jyväskylä där hon gjorde 49 poäng (25+24) på 17 matcher under den förra säsongen.

– HV71 gjorde en bra debutsäsong i Riksserien och jag är glad över att få vara en del av den fortsatta satsningen som föreningen gör. Det är en stor utmaning för mig att komma till ett nytt lag och en ny serie, jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen och spel i HV71, säger Riikka Välilä.

Kontraktet med Riikka Välilä gäller i två år.