Nyförvärven presenterade sig när HV71 vann
Publicerad: 2018-08-18
träningsmatch
HV71 besegrade på lördagseftermiddagen Färjestad BK med 5-2. Mattias Tedenby gjorde två mål och de övriga tre målen stod de tre nyförvärv Nils Andersson, Andreas Thuresson och Joakim Andersson för.

Det var HV71 som hade mest puck och det bästa spelet i den första perioden, men det var Färjestad som skapade de bästa chanserna. Jonas Gunnarsson stod för flera svettiga räddningar när bortalaget gick på kontring. Målen uteblev dock och 0-0 stod sig till periodpaus.

Två mål från Tedenby i mellanakten
Målen föll desto tätare i den andra perioden. Först styrde Mattias Tedenby in Christoffer Perssons passning till 1-0. Färjestad kvitterade sedan till 1-1 i spel 5/4 innan HV71 gjorde 2-1 i samma spelform. Det var nyförvärvet Nils Anderssons som gjorde målet med ett välriktat dragskott. Ledingen stod sig dock inte länge utan Färjestad kvitterade till 2-2 i bytet efteråt. HV71 skulle för tredje gången i matchen ta ledningen och på nytt var det Mattias Tedenby som var sist på pucken. Med ett slagskott mitt i ”slottet” gjorde han 3-2 till hemmalaget.

HV71 kontrollerade spelet i den tredje perioden och kunde punktera matchen genom två mål. Först gjorde Andreas Thuresson 4-2 i spel fem mot fyra och med knappt tre minuter kvar fastställde Joakim Andersson slutresultatet till 5-2.

HV71 – Färjestad 5-2 (0-0, 3-2, 2-0)