HV71 vidare till semifinal
Publicerad: 2021-03-03
Efter 6-2 segern mot Modo ikväll vinner HV71 kvartsfinalserien med 2-0 i matcher. Det innebär avancemang till semifinal där laget ställs mot Brynäs. Borgqvist (2), Löwenhielm, Stone, Marchment och Healey nätade för HV71.

Hastigt och lustigt får matchen mer eller mindre exakt samma start som i rond 1 där HV71 tidigt tog ledningen i matchen. Så också ikväll, då övertidshjälten från sist, Michelle Löwenhielm, slår in en retur framför mål efter bara 28 sekunder. HV71 har sedan greppet om perioden, inget glänsande spel, men spelmässigt övertag. Med fyra minuter kvar av perioden utökar hemmalaget ledningen när Danielle Stone placerar sig på "kontoret" framför mål och styr in ett backskott från Olivia Zafuto.

HV71 fortsätter att trumma på i inledningen av andra perioden och efter en tids press, gör måltjuven Kennedy Marchment, 3-0 snyggt via köksvägen. Efter målet sätter MODO in en högre växel och i powerplay får dom in, ett för matchen, viktigt reduceringsmål genom Olivia Carlsson. Härnäst väntade några händelserika minuter där båda lagen får in varsin puck i powerplay. Anna Borgqvist styr in ett backskott framför mål och i en spelvändning gör Marion Allemoz mål för MODO. I slutskedet av perioden är MODO farligt nära reduceringsmål då de träffar målramen två gånger men resultatet står sig och det står 4-2 till HV71 inför slutperioden.

I tredje perioden jagar MODO desperat efter mål och HV71 får fokusera på att spela försvarsspel. Det lyckas hemmalaget förhållandevis bra med, trots mycket tid i försvarszon, så kommer aldrig MODO till de riktigt heta chanserna. MODO gör ett försök med fem minuter kvar av perioden och tar ut målvakten, men istället gör HV71 ytterligare två mål i tom bur genom Anna Borgqvist och Jessica Healey.

Resultat ikväll innebär att MODO har spelat färdigt för säsongen och HV71 är vidare till semifinal där de ställs mot Brynäs.

HV71 - MODO 6 - 2 (2-0, 2-2, 2-0)
00:28 1-0 (EQ) HV71 Michelle Löwenhielm (Marchment, Morin)
15:45 2-0 (EQ) HV71 Danielle Stone (Zafuto, Marchment)

23:44 3-0 (EQ) HV71 Kennedy Marchment (Healey, Morin)
25:34 3-1 (PP1) MODO Olivia Carlsson (Ljungblom, Rieder)
31:45 4-1 (EQ) HV71 Anna Borgqvist (Stone, Kjellbin)
32:25 4-2 (PP1) MODO Marion Allemoz

56:57 5-2 (EQ) ENG HV71 Anna Borgqvist
59:21 6-2 (PP1) ENG HV71 Jessica Healey (Morin, Löwenhielm)