Seger i årets sista match
Publicerad: 2021-12-30
Hockeyallsvenskan
HV71 vann 2021 års sista match när Tingsryds AIF besegrades med 5-3 hemma i Husqvarna Garden. Chad Billins blev stor segerorganisatör med sina två mål och en assist.

Det var ett fartfyllt HV71 i den första perioden i kvällens match mot Tingsryds AIF. HV71 stod för en bra första period där man ägde stora delar av perioden. 14–3 i skott talade sitt tydliga språk. Ledningsmålet för HV71 gjorde Tommi Huhtala i spel fem mot fyra när han påpassligt tog hand om en stolpretur från Fredrik Forsberg. Huhtala hade bara att raka in returen till 1–0 efter 6:34. HV71 fortsatte med sitt fina spel och 2–0 kom även det i spel fem mot fyra. Denna gång var det Chad Billins som prickade nätet från blålinjen efter 13:29.

I den andra perioden reducerade bortalaget till 1-2 efter drygt sex minuter. Efter lite kalabalik framför HV-målet lyckades till slut Isac Andersson få in pucken bakom Jonas Gunnarsson. Glädjen för bortalaget varade dock inte särskilt länge, för bara 40 sekunder senare ökade HV71 på sin ledning till 3-1 och återigen var det Chad Billins som var sist på pucken. Spelet böljade mer i den andra perioden och efter 16 minuter gjorde HV71 ett dåligt byte så Martin Mellberg kunde komma helt fri med Gunnarsson och reducera till 2–3.

I den tredje perioden låg Tingsryd på för kvittering, då kunde istället Pontus Netterberg öka på hemmaledningen till 4-2 när han i skottsektorn sköt in pucken bakom Daniel Rosengren i TAIF-målet. Tingsryd skapade nerv i matchen när man med knappt åtta minuter kvar reducerade till 3-4. Det var HV-bekantingen William Fransson som efter ett fint anfall lyckades överlista Jonas Gunnarsson. HV71 stod emot på ett bra sätt i slutminuterna och Pontus Netterberg kunde göra sitt andra mål för kvällen när han fastställde slutresultatet till 5-3 i tom bur med två minuter kvar.

HV71 – Tingsryds AIF 5–3 (2–0, 1–2, 2–1)

06:34 1–0 HV71 Tommi Huhtala (Forsberg, Vesel) PP1
13:29 2–0 HV71 Chad Billins (Forsberg, Huhtala) PP1

26:09 2–1 TAIF Isac Andersson (Lindelöf, Nermark)
26:49 3–1 HV71 Chad Billins (Forsberg, Huhtala)
36:01 3–2 TAIF Martin Mellberg

45:49 4–2 HV71 Pontus Netterberg (Holm, Billins)
52:15 4–3 TAIF William Fransson (Reinhardt, Heljemo)