Ny ispist byggs i Kinnarps Arena

26 april 2019 11:01
INFORMATION

Just nu pågår ett omfattande arbete med ispisten i Kinnarps Arena. Grunderna från 1958 ska bytas ut mot en modern betongplatta.


När Kinnarps Arena byggdes 2000 bibehölls ispisten som fanns i Rosenlundshallen. Den är sedan 1958 och har justerats under 90-talet då den hade satt sig på grund av permafrost för att man skulle säkra isen under matcher när Rosenlundshallen fylldes med publik och värmen började smälta isen.

Den nuvarande lösningen är inte praktiskt då det inte går att bedriva verksamhet i arenan när det inte finns is och den börjar bli så gammal att driftsäkerheten börjar äventyras. HV71 Fastighets AB har därför påbörjat en ombyggnation som innebär att det gamla isunderlaget i arenan bryts upp och kommer att ersättas med en ny ispist av betong.

Utöver det kommer kylsystemet att renoveras och en ny sarg monteras. Sargen kommer ha högre publikskydd (plexi) än tidigare och vara demonterbar på ett annat sätt än tidigare för de tillfällen annan verksamhet skall ske i arenan.

– Det har varit en omfattande process att få fram alla nödvändiga underlag och upphandlingar för denna förbättring. Nu är vi igång med att säkerställa is i Kinnarps Arena ytterligare minst 30 år, säger Agne Bengtsson, Klubbdirektör och VD i HV71 Fastighets AB.

Arbetet är påbörjat och kommer att pågå hela sommaren fram till slutet av augusti. Planen är att våra seniorlag skall hinna spela in sig några gånger på den nya rinken före seriepremiären i september.

– Vi ser fram mot en stor förbättring för underhåll och drift av isen i Kinnarps Arena, säger Mikael Sundelius, Arenachef.

Huvudentreprenör för ispisten är Betonghåltagarna som samarbetar med Unisport när det gäller kylrör, armering och gjutning. Kylentreprenör är Francks kylindustri och sargleverantör är Prorink.

Patrick Malmqvist, VD för Betonghåltagarna:

– Det ordnar sig med skridskor, bara det blir is, och det skall det bli nu, en riktigt bra is.