Tommy Samuelsson inför seriepremiären mot AIK

23 september 2021 13:26
INFÖR

Försäsongen är historia och på fredagen släpps äntligen pucken i seriepremiären mot AIK. ”Vi ska lita på det vi byggt upp tillsammans under åtta veckor och bygga vidare på det när nu serie drar igång”, säger Tommy Samuelsson, tränare i HV71.


HV71 besegrade BIK Karlskoga i genrepet inför seriestarten i tisdags och enligt HV-tränaren Tommy Samuelsson var det en nyttig match för HV71:s del.

– Det blev en annan typ av match och en annan karaktär än de två tidigare matcherna där vi hade mycket spel i offensiv zon. Här fick vi jobba hårt för att komma tillbaka in i matchen och det gjorde vi på ett bra sätt.

Nu är det slut på träningsmatcher och klockan 18:00 på fredagskvällen är det poäng det spelas om.

– Nu handlar det om att vi ska lita på det vi byggt upp under åtta veckor och lita på vår instinkt. Både som lag och individuellt. Både spelarna och vi ledare har gått och väntat på denna matchen och det är en härlig känsla. Spelarna är fortfarande avspända och visar en glädje off-ice och är samtidigt väldigt påkopplade när vi tränar och tävlar.

AIK avslutade sin försäsong med en seger mot Almtuna med 4-2 har vunnit två av sina sju matcher på försäsongen.

– Vi har scoutat AIK både på video och live, så vi vet vad vi kan förvänta oss och AIK är ett hårt arbetande lag. Men nyckeln blir att vi fokuserar på vårt spel och de vapen vi har. Strukturmässigt måste vi ha ett tålamod i vårt spel och ha det under hela matchens gång och agera utifrån våra grunder. Bra prestationer ger ofta bra resultat.

I genrepet mot Karlskoga saknades Simon Önerud, men HV-kaptenen är redo för spel igen.

– Förutom långtidsskadade David Ullström är alla tillgängliga, avslutar Tommy Samuelsson, tränare i HV71.