Lina van Noort inför SDE
Publicerad: 2023-01-25
INFÖR
Målvakten Lina van Noort snackar upp damlagets viktiga bortamatch mot SDE på onsdagskvällen.

SDHL närmar sig slutet på grundserien och HV71 Dam går in i en viktig vecka med tre matcher på fem dagar. På onsdagen åker laget till Stockholm för att möte SDE, ett lag som man har mött två gånger hittills denna säsongen, med en straffvinst och en förlust som utfall.

– Det har varit två jämna matcher mot SDE, framförallt den första uppe i Stockholm. Men det är även två matcher där vi bjuder på alldelse för mycket och ger bort poängen till de, vilket måste bli bättre, säger Lina van Noort.

Lina, som spelade båda matcherna mot MODO den gångna helgen och räddade 82 av 87 skott, får förnyat förtroende mot SDE och hoppas att hon får lite mindre att göra i onsdagens match.

– Förra helgen kändes bra för egen del, det är kul att man fortfarande kan stoppa lite puckar ibland. Nej, skämt åsido. Vi får ju spela för mycket i egen zon och släpper till för mycket chanser bakåt. Ikväll vill jag se att vi spenderar mer tid på andra planhalvan och vågar styra spelet och hålla i pucken.

Med nio omgångar kvar av grundserien har HV71 tre poäng upp till AIK, som innehar den sista slutspelsmatchen, ett AIK som HV71 möter under denna viktiga veckan. Men den matchen är inte i tankarna nu.

– Nej, det är faktiskt den gamla klassikern, en match i taget. Det är så vi måste tänka nu när läget är som det är. Ikväll är det fullt fokus på SDE och tre poäng som gäller. Vi ska göra fler mål än de, sen får vi ta nästa match imorgon, avslutar van Noort.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners