Efterlängtad seger för damerna
Publicerad: 2019-01-13
HV71 Dam tog på söndagen en efterlängtad seger, när Leksands IF nollades på bortaplan. Felizia Wikner-Zienkiewicz gjorde två mål och Riikka Sallinen ett i 3-0-segern.

Efter en blytung inledning på 2019 skulle HV71 Dam på söndagen äntligen få smaka på segerns sötma igen, när laget gästade Leksands IF i Tegera Arena. Efter en mållös förstaperiod skulle Riikka Sallinen tillslut bryta målnollan i mittperioden med sitt elfte mål för säsongen.

I den tredje perioden klev Felizia Wikner-Zienkiewicz fram och spikade matchen åt HV. Först satte hon 2-0 drygt halvvägs in i perioden och när hemmalaget plockade målvakten på slutet så stänkte hon även in 3-0 i öppen kasse. Därmed tog HV tre oerhört efterlängtade poäng, samtidigt som Alba Gonzalo höll sin femte och lagets sjätte nolla för i säsongen.