Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr

Höstmörkret har flera perspektiv i år

30 oktober 2020 11:35
INFORMATION

Klubbdirektören Agne Bengtsson:s veckobrev där han delar med sig av sina tankar kring HV71 och SHL.


När Corona kom i våras gjordes bedömningen att vi nog är tillbaka med nära normalt läge när höstsäsongen skulle börja. Ingen förutsåg då den stora nedstängning som fått råda i våra arenor och vi hade gott hopp att en andra våg skulle undvikas. Regeringen klarade inte av att rätta till de diskriminerande åtgärder man satt in mot idrotten då man begränsade publikantalet i arenorna men samtidigt lät nattklubbar och köpcenter fungera som vanligt med den trängsel som sker där. Nu har vi ett troligt läge på 300 besökare plus loger och restaurang från 1 november. Ett lite, litet steg i rätt riktning samtidigt som smittspridningen ökar och matcher ställs in. Vi vet inte vart detta tar vägen.

Som alla förstår innebär dessa avbräck stora konsekvenser på SHL-klubbarnas ekonomi. Utebliven biljettförsäljning slår mot oss omedelbart här och nu. Intäkterna kommer inte in och kan inte tas igen. Men det är inte bara denna säsong utan också inför kommande år då vi riskerar hamna i ett läge där våra lojala partners och årskortsinnehavare vill ha kompensation. Därför planerar vi för ett värsta läge och tar till alla åtgärder vi kan för att hitta nya intäkter. Vi arbetar med sparprogram, lönesänkningar med mera samtidigt som vi gör allt för att kompensera våra partners med liknande eller andra produkter. Allt detta utan att dra ner på vår fina ungdoms- eller juniorverksamhet som är viktig för framtiden.

Genom flera år med ekonomiska överskott har HV71 byggt upp en reserv. Den hade vi tänkt som en bas i vår arenautveckling eller för ett ”nödår” som vi inte kunde förutse. På det sättet har vi ändå ett acceptabelt utgångsläge. Modernisering av Husqvarna Garden får vi pausa nu men det måste vi se som ett tillfälligt stopp. HV71 skall först komma ut ur denna kris och vara en minst lika stark klubb som före.

Sportsligt har herrlaget inlett knackigt men nu hoppas vi att killarna fortsätter vinna matcher tar sig vidare upp i tabellen till dit vi skall vara. Damlaget har drabbats av några skador som gör att det går lite tyngre i år än i fjol men jag tror hårt på en topp fyra-placering i tabellen till att börja med. Flera av våra spelare är nu uttagna till landslagsuppdrag bl.a. 4 juniorer i näst sista uttagningen före JVM vilket är en stor framgång för oss. Grattis till dom, bra presterat!

Nu ser jag fram mot att vi skall kunna spela vidare i våra serier efter landsagsuppehållet och att vi så småningom får ha er alla som besökar i Husqvarna Garden under våra matcher.

Du som inte fått komma hit ännu, du skall veta att vi gör allt för er, ni är så viktiga för HV71s framtid. Håll avstånd – håll ut – det kommer bättre tider!