Storseger i Smålandsderbyt
Publicerad: 2020-02-01
Det var ord och inga visor när HV71 besegrade Växjö Lakers i ett hett smålandsderby. I ett kokande Kinnarps Arena kopplade hemmalaget greppet tidigt och släppte det det aldrig under hela matchen. När allt var sagt och gjort stod det 5–0 på tavlan till HV71.

Lias Andersson gjorde comeback ikväll och tog matchens första tekning. Skillnad gjorde kuggen i den forna bumbibjörns-kedjan direkt, då HV71 fick ett numerärt överläge. Väl där gjorde Juuso Ikonen processen kort och vallade in ledningsmålet via en Växjö-spelare in i mål. Det var tydlig derbykaraktär på matchen och det smällde rejält i närkamperna. Lakers kom efter hand in i matchen allt mer, men rådde inte bot på en het Jonas Gunnarsson i HV-kassen.

Tempot var om möjligt högre än i första perioden och båda lagen körde full fart framåt. Återigen skulle HV71 hugga först, och även denna gång i numerärt överläge, där Martin Thörnberg blev målskytt med sitt patenterade slagskott. Målens vindar fortsatte blåsa HV71:s håll och efter en snabb omställning utökade Linus Sandin efter fint samarbete med Filip Sandberg ledningen. Likt under de första tjugo minuterna kom Växjö in i spelet ju längre perioden led, men kronobergarna förblev mållösa perioden ut.

Kampen och uppgörelserna på isen fortgick och det gjorde också målfabrikationen för HV71. Firma Sandberg-Sandin fortsatte producera, där den sistnämnde satte dit sin andra fullträff för kvällen. Ett odisciplinerat Växjö fortsatte dra på sig utvisningar till HV71:s powerplayenhets stora nöje. Johannes Kinnvall avlossade en raket från blålinjen, vilken Axel Holmström styrde nättaket. Istället för att spräcka målnollan spenderade Växjö mycket tid i utvisningsbåset i matchens slutskede, där HV71 inte lyckades utöka ledningen ytterligare, utan fick nöja sig med stabila 5–0.

HV71 5-0 Växjö Lakers (1–0, 2–0, 2–0)
01:44 1–0 (PP1) HV71 Juuso Ikonen (Martinsson, Fröberg)

23:42 2–0 (PP1) HV71 Martin Thörnberg (Fröberg, Martinsson)
29:25 3–0 (EQ) HV71 Linus Sandin (F Sandberg)

44:34 4–0 (EQ) HV71 Linus Sandin (F Sandberg)
47:35 5–0 (PP1) HV71 Axel Holmström (Kinnvall, Bergström)

Skott: 32–21
Räddningsprocent: HV71: 100,00% , VLH: 84,38%