Strafförlust mot IF Troja/Ljungby
Publicerad: 2017-08-11
Träningsmatch
Träningslägret i Falkenberg avslutades med säsongens första träningsmatch. IF Troja/Ljungby stod för motståndet och i en målsnål tillställning vann till slut Ljungby-laget med 2-1 efter straffar.

HV71 stod för det mesta av spelet inledningsvis och skulle också bli det lag som gjorde matchens första mål. Efter en tilltrasslad situation tolv minuter in i den första perioden, gjorde nyförvärvet Robin Figren, assisterad av Mattias Tedenby, 1-0 till HV71. Jönköpingslaget hade bud på fler mål, men Figrens mål blev det enda i den första perioden.

Jämnare i den andra perioden
IF Troja/Ljungby var piggare i den andra perioden och skapade en del chanser, vilket tvingade målvaktsdebutanten Adam Åhman att göra flera fina räddningar. HV71 hade också chanser, framför allt frilägen från Isac Brännström och Sebastian Wännström, men mellanakten slutade mållös.

Troja tog matchen till övertid
IF Troja/Ljungby kvitterade i spel fem mot fyra halvvägs in i den tredje perioden. Det var David Rundqvist som efter sin egen retur stötte in 1-1 bakom en chanslös Adam Åhman. HV71 jublade för 2-1 minuten senare men målet dömdes bort efter en interference framför Troja-målet. HV71 fick chansen i spel fem mot fyra i slutet av perioden men 1-1 stod sig efter tre perioder.

Förlängningen blev mållös och matchen avgjordes på straffar. Där gjorde HV-killen Jesper Thörnberg och segern gick till Ljungby-laget med 2-1.

**HV71 – IF Troja/Ljungby 1-2 SO (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1)

12:01 1-0 HV71 Robin Figren (Tedenby)

50:08 1-1 TRO David Rundqvist (Karlsson)