HV71 förlänger med Gunnarsson och Johnsson
Publicerad: 2013-02-15

HV71 förlänger med målvakten Jonas Gunnarsson och centern Johan Johnsson. "Två framtidsmän som vi tror mycket på", säger sportchefen Fredrik Stillman.

Målvakten Jonas Gunnarsson, 20 år, kommer från Eksjö och gör sin första "riktiga" säsong i HV71:s a-lag. Han har vaktat HV-målet i 11 matcher den här säsongen och har en räddningsprocent på 90,7%. Sin första elitserienolla höll han mot Färjestad på bortaplan den 3 januari i år. Gunnarsson har även spelat 20 matcher i allsvenska IF Troja-Ljungby. Bland meriterna finns också ett JSM-silver 11/12, guld i TV-pucken 08/09 och U18 JVM-silver 09/10.

- Jonas är en målvakt vi tror väldigt mycket på. Han är en framtidsman som visat att han klarar av den här nivån, säger sportchefen Fredrik Stillman om Gunnarsson.

Centern Johan Johnsson, 20 år, är en egen produkt som haft utvecklingskontrakt med HV71 den senaste säsongen. Till vardags spelar han med HV71:s juniorer, men har vid 10 tillfällen fått känna på hetluften i Elitserien. Säsongen 11/12 kröntes med ett JSM-silver med J20.

- Johan har haft en strålande utveckling och besitter de viktigaste egenskaperna för att kunna bli riktigt bra. Han har ett mycket fint spelsinne, säger Stillman om Johnsson.

Kontraktet med Gunnarsson och Johnsson gäller i två säsonger.

Press/information Daniel Wengel
Huvudsponsor
Premiumpartners