HV71 förlänger med Linnea Andersson och Jenny Antonsson

13 maj 2020 15:50
PRESSMEDDELANDE

Två viktiga spelare i damlaget har förlängt sina kontrakt med HV71 över den kommande säsongen. Det är forwarden Jenny Antonsson och landslagsbacken Linnea Andersson som båda kommer att dra på sig HV-tröjan även nästa säsong.


Linnea Andersson gör sin åttonde säsong i klubben och har gjort över 200 matcher i HV-tröjan. De senaste två säsongerna har backen från Eksjö blommat ut till en landslagsback och representerade Damkronorna vid sex tillfällen den gångna säsongen.

– Linnea har tagit stora kliv varje år och har gått från att vara ung och lovande till en ledande back. Roligt att se hennes driv i vardagen för att fortsätta utvecklas och hennes målmedvetenhet till att bli en stor hockeyspelare, säger Peter Ekelund, GM i HV71.

Jenny Antonsson går in på sin fjärde säsong i SDHL med HV71, trots att hon bara är 18 år. Jenny har, precis som Linnea var en given landslagsspelare, men då i U18-landslaget och var med och vann en silvermedalj i U18-VM.

– I Jenny har vi en väldigt lovande forward som har stor potential till att utvecklas till en riktigt bra spelare. Hon är användbar i många olika spelmoment och vi är glada att hon väljer att fortsätta sin hockeyresa i HV71, säger Ekelund.

Kontraktet med Linnea Andersson gäller i 1+1 år och Jenny Antonsson i 1 år.

Se en intervju med Linnea Andersson i HVTV.