Stephan Lundh inför HV71-Djurgårdens IF
Publicerad: 2018-10-03
INFÖR
Efter segern mot Skellefteå på straffar vänder nu HV71 hem till Kinnarps Arena för tre raka hemmamatcher. Först ut är matchen mot Djurgårdens IF på torsdagen och assisterande tränaren, Stephan "Lillis" Lundh tror på en match med hög fart.

Segern mot Skellefteå kom efter att HV71 fått en bra start och laget hade också ledningen inför sista perioden men matchen gick till straffar och där avgjorde Oscar Sundh till HV71:s fördel.

– Vi gör en bra insats även om vi skulle haft tre poäng. Vi hade en bra intensitet i 40 minuter och sedan kanske vi tappar farten lite samtidigt som Skellefteå lyfter upp sitt spel. Men jag tycker vi hade bra kontroll även när vi fick tryck på oss och Felix gjorde det väldigt bra i målet, säger Stephan "Lillis" Lundh.

Precis som förra veckan är HV71 spellediga på tisdag och nu väntar hemmamatch både på torsdagen och lördagen.

– Vi har lagt mycket tid på att den höga farten i träningen. Både Djurgården och Rögle är höghastighetslag och just farten kommer att prägla matcherna tror jag. Snabba beslut och agera med ryggmärgen blir nyckeln för oss.

Ni har även tränat en del powerplay under veckan och gjorde också årets första mål i powerplay i lördags. Nu kommer Nils Andersson tillbaka. Vad betyder han i den spelformen?
– Han är ju skicklig och kan hålla i pucken kring blålinjen. Har även ett bra skott. Jag tycker powerplay har varit hyffsat utan att göra mål, men nu gjorde vi mål mot Skellefteå och jag hoppas att den kan ge lite vind i seglen. Det känns som det var lite förlösande för oss och också sättet vi gör det på.

Både Nils Andersson och Markus Lauridsen är tillbaka. Vad betyder det?
– En sund konkurrens. Vi har åtta backar som kämpar om sju platser så det är tuff konkurrens, men det sätter samtidigt en positiv press på att alla ge 100 procent på varje träning.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners