• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Onsdag Ons 26 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Söndag Sön 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Fredag Fre 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov

Stephan Lundh inför HV71-Djurgårdens IF

3 oktober 2018 15:21
INFÖR

Efter segern mot Skellefteå på straffar vänder nu HV71 hem till Kinnarps Arena för tre raka hemmamatcher. Först ut är matchen mot Djurgårdens IF på torsdagen och assisterande tränaren, Stephan "Lillis" Lundh tror på en match med hög fart.


Segern mot Skellefteå kom efter att HV71 fått en bra start och laget hade också ledningen inför sista perioden men matchen gick till straffar och där avgjorde Oscar Sundh till HV71:s fördel.

– Vi gör en bra insats även om vi skulle haft tre poäng. Vi hade en bra intensitet i 40 minuter och sedan kanske vi tappar farten lite samtidigt som Skellefteå lyfter upp sitt spel. Men jag tycker vi hade bra kontroll även när vi fick tryck på oss och Felix gjorde det väldigt bra i målet, säger Stephan "Lillis" Lundh.

Precis som förra veckan är HV71 spellediga på tisdag och nu väntar hemmamatch både på torsdagen och lördagen.

– Vi har lagt mycket tid på att den höga farten i träningen. Både Djurgården och Rögle är höghastighetslag och just farten kommer att prägla matcherna tror jag. Snabba beslut och agera med ryggmärgen blir nyckeln för oss.

Ni har även tränat en del powerplay under veckan och gjorde också årets första mål i powerplay i lördags. Nu kommer Nils Andersson tillbaka. Vad betyder han i den spelformen?
– Han är ju skicklig och kan hålla i pucken kring blålinjen. Har även ett bra skott. Jag tycker powerplay har varit hyffsat utan att göra mål, men nu gjorde vi mål mot Skellefteå och jag hoppas att den kan ge lite vind i seglen. Det känns som det var lite förlösande för oss och också sättet vi gör det på.

Både Nils Andersson och Markus Lauridsen är tillbaka. Vad betyder det?
– En sund konkurrens. Vi har åtta backar som kämpar om sju platser så det är tuff konkurrens, men det sätter samtidigt en positiv press på att alla ge 100 procent på varje träning.