Seger mot AIK med 6-1
Publicerad: 2019-11-17
SDHL
HV71 tar sin andra raka seger efter återstarten av SDHL när de besegrar AIK med 6-1 under söndagseftermiddagen. Kennedy Marchment (2), Thea Johansson, Jessica Healey, Sanni Hakala och Michelle Löwenhielm gjorde mål i HV71.

Efter en 4-0 seger mot SDE igår eftermiddag var det återigen besök från huvudstaden när AIK gästade Kinnarps Arena. Ett HV71 som ställde upp med samma laguppställning som i matchen mot SDE.

Första perioden blir HV71:s som skapar ett par vassa chanser men det ska dröja 14 minuter in i perioden innan hemmalaget spräcker målnollan. Den hypervassa målskytten Kennedy Marchment gör sitt femtonde mål för säsongen när hon smäller dit 1-0 i spel i numerärt underläge. Strax efter HV:s ledningsmål drar AIK på sig en slashingutvisning som HV71 kommer ta vara på när Sanni Hakala gör 2-0 i powerplay. Det blir ett resultat som står sig perioden ut och där skottstatistiken slutar i klar hemmafördel, 11-3.

Andra perioderna har denna säsong varit lyckosamma för HV71 och så kommer det bli även denna gång. Tvåmålskytten från matchen igår, Jessica Healey, gör redan efter 30 sekunder 3-0. AIK drar strax därefter på sig två utvisningar och efter ett klapp-klapp-spel som involverar alla HV:s spelare på isen slår sedan Michelle Löwenhielm in 4-0 målet i öppen kasse. Ett mycket vackert ishockeymål. I samband med ledningsmålet byter också AIK målvakt och in kommer den tidigare HV-bekantingen Sabina Eriksson. Hemmalaget städar sedan av en utvisning efter ha spelat med för många spelare på planen, andra likadana utvisningen i matchen. När halva matchen är spelad ökar sedan Thea Johansson på ledningen när hon gör 5-0 på pass av kedjekamraten för dagen, Anna Borgqvist. AIK får in en redueringspuck när det är dryga minuten kvar av perioden efter mål av Line Bialik Öien. Andra perioden slutar därmed 3-1.

5-1 står det på resultattavlan när pucken släpps i tredje perioden och det blir därför ett lite mer avaktande spel. Kennedy Marchment kommer återigen sticka fram och sätta en puck i numerärt överläge 13 minuter in i tredje perioden och matchen är då över. Hemmalaget vinner matchen fullt rättvist med 6-1 och Alba Gonzalo i HV-målet gör återigen en solid insats.