Axel Nyberg inför damernas första träningsmatch
Publicerad: 2022-08-31
INFÖR
På onsdagskvällen spelar damlaget säsongens första träningsmatch och Göteborg HC står för motståndet. Tränaren Axel Nyberg ser fram emot att äntligen få spela match igen. "Vi är grymt taggade", säger Nyberg.

Efter drygt fyra veckors försäsongsträning på is har det äntligen blivit dags för damlaget att dra på sig matchtröjan igen. Säsongens första träningsmatch spelas i Angereds Ishall, mot ett Göteborg HC som förra året slutade sist i SDHL och fick kvala sig kvar.

– Göteborg hade det tufft förra året, men har ett helt nytt lag till i år, så det är svårt att veta hur nivån är där. Men vi är grymt taggade på att få spela match igen och det ska bli otroligt kul att se tjejerna i matchsituation, säger tränaren Axel Nyberg.

Även HV71 har haft en stor omsättning på spelare under uppehållet, där flera spelare ännu inte har anslutit på grund av landslagsspel. Dessutom har flera andra spelare har varit iväg på olika landslagsuppdrag, vilket gjort att fösäsongsträninger varit lite speciell.

– Det har varit en lite konstig försäsong. Det är svårt när flera spelare har varit iväg på VM och andra landslagsuppdrag, vi blir få spelare på träningarna och får träna på lite teknikgrejer, vilket man vanligtvis inte gör under en försäsong. Men nu har det sett bättre och bättre ut och den sista träningen här var väldigt bra, då många saker som vi har övat på ett tag satt bra.

Vad vill du se av laget under den första matchen?
– Jag vill se att vi försöker tänka på saker som vi har gått igenom på träningarna. Vi har tränat en hel del på urspel, så det är en sak som jag hoppas att vi kan tänka på och göra som vi gjort under träning. Sedan har vi gått igenom försvarsspelet en hel del och tycker att det sitter bra, men sen kommer vi att gå bort oss och göra misstag när vi sätts under press för första gången, vilket är normalt.

Till den första matchen mot Göteborg så saknas målvakten Anni Keisala, backarna Ella Viitasuo och Mira Jungåker, samt forwarden Kiira Yrjänen, som samtliga spelar VM med sina respektive landslag. Övriga spelare i laget är tillgängliga för spel och dessutom så lånar man i målvakten Emelie Lindqvist från Troja-Ljungby.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners