• Huvudsponsorer

Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Söndag Sön 6 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Söndag Sön 13 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Frey inför dubbla bortamatcher mot Luleå

27 september 2019 08:44
SDHL

HV71 Dam har börjat SDHL-säsongen på ett utmärkt sätt och leder nu serien efter fyra spelade omgångar. Nu väntar det tuffast provet så här långt när de möter de senaste två säsongernas mästare Luleå på bortplan.


HV71 dam har under inledningen av SDHL-säsongen tagit full pott i samtliga omgångar och leder SDHL-tabellen på tolv poäng. Nu väntar dubbelmöte mot Luleå på bortaplan som dominerat SDHL senaste säsongerna. Luleå som de senaste fyra säsongerna tagit hem seriesegern och sista två säsongerna också bärgat SM-guldet.

Lucas Frey är såhär långt nöjd med sitt lag som började med dubbla vinster mot Leksand och sedan vann på hemmaplan mot Linköping och Djurgården.

– Jag tycker våra första matcher har varit okej, vi vill så klart ta steg hela tiden och jag tycker inte vi har spelat på det sättet vi vill under en hel hockeymatch. Spelet har varit bra stundtals men inte över fulla 60 minuter. De två första matcherna mot Leksand behövde tjejerna fortfarande lära känna varandra och man såg hela tiden att de tog steg i passningsspelet mellan varandra och tog för sig i kommunikationen. Summerar man de första matcherna så är jag mest nöjd med den sista matchen mot Djurgården, vi kanske inte spelade exakt som vi vill spela men alla tjejer försökte verkligen följa de riktlinjer vi satt upp. Vi blockade skott, hade bra byten, kommunicerade bättre på isen och hade bra support till den som hade pucken, säger Lucas Frey.

Förberedelse inför Luleå
– Vi har tränat mycket både på vårt försvar och anfallsspel men det vi fokuserat mest på är det mentala spelet. Luleå har varit dominanta dom sista åren och jag tror många lag visat för stor respekt för dom. Det vi pratat mycket om i veckan är att vi måste spela ett "in-your-face" typ av spel där vi spelar aggressivt mot dom i samtliga zoner. Vi ska försöka spela ett spel där vi inte visar nån respekt utan bara kör vår grej, avslutar Lucas Frey.

Matchen ikväll börjar 18:00 och man kan se matchen via C More eller SVT Play.

Lördagsmatchen har samma starttid och C More sänder.

Följ HV71 dam på sociala medier
Instagram: hv71dam
Twitter: hv71damlag