Backstjärnan Sidney Morin om första månaderna i HV71

11 oktober 2019 14:59
SDHL

HV71 dam gjorde under försäsongen flertalet starka värvningar. Ett namn som sticker ut är Sidney Morin med en fin meritlista från både klubb- och landslagsspel. Läs vad hon har att säga om sin nya klubb och lag såhär långt.


HV71 damlag har startat säsongen på ett utmärkt sätt och så även Sidney Morin som ligger tvåa i den totala poängligan trots att hon är back. HV-backen har trots sin ringa ålder, redan en diger meritlista där OS-guldet med USA 2018 i Pyeongchang sticker ut. Nu är hon inne på sitt tredje år i Sverige och verkar trivas bra i sin nya klubb.

– Det känns bra, vi har haft en riktigt bra start, resultaten talar sitt tydliga språk och vi har startat en spännande och rolig resa tillsammans. Vi har haft några tuffa tester som lag, kanske speciellt mot Luleå för två helger sen. De har vunnit de senaste två säsongerna och vi hade ett tufft dubbelmöte där vi förlorade första matchen i förlängning men tog oss samman och spelade en riktigt bra match dagen efter och vann med 3-0. De två matcherna var bra för vårt självförtroende som lag, alla fyra kedjorna spelade bra och vi dominerade spelet i flera delar i den sista matchen mot Luleå.

Innan det var dags för spel i Sverige var det collegehockey i University of Minnesota-Duluth där hon under sin sista säsong där blev utsedd till årets försvarsspelare i hela college-ligan. Efter college blev det flytt till Modo och senaste säsongen spenderade hon i Linköping HC.

– Mitt första år i Modo var en liten ögonöppnare för mig, jag hade precis gått klart college och flyttade till Örnsköldsvik men det slutade med att jag bara bodde där i tre månader för att det var OS-år och jag var iväg på mycket förberedande läger. Senaste säsongen var jag och i Linköping och det var kul att spela med några av de lagkompisarna som jag hade i collegelaget.

Inför denna säsongen lyckades HV71 knyta till sig flertalet namnkunniga spelare och värvning av Sidney Morin sticker verkligen ut.

– Min första tid i HV71 har varit kanon, vi har ett bra ledarteam och det är skönt att för första gången i Sverige så är all kommunikation på engelska. Sen har vi såklart ett riktigt vasst lag, man får spela och träna, med och mot bra spelare varje dag. Ligan som helhet har också vässats till och varje match är tuff, det är inget lag som ligger och släpar.

– Gruppen vi har här nu är riktigt solid, med flertalet rutinerade spelare som spelat på en hög nivå en längre tid, tittar man på lagen i ligan så tycker jag vi är i topp vad gäller erfarenhet. Just erfarenheten är viktig, speciellt i tighta matcher när det står och väger. Vi har också många duktiga unga spelare, som får mycket istid och gör det riktigt bra, man ser att de lagt ner ett hårt jobb. För oss lite äldre är det viktigt att vi är goda förebilder för de yngre tjejerna.

– På pappret är vi en talangfull grupp, men jobbar vi inte hårt så kommer talangen inte betyda nånting. Vi som grupp kan alltid förbättra oss, vi lär fortfarande känna vårt spelsystem och när man vinner, som vi gjort såhär långt - så är det lätt att säga att allt funkar bra. Men jag är övertygad om att vi fortfarande kan utveckla vårt spel, det är något jag tror kommer bli viktigt för oss, vi får inte slå oss till ro utan vi ska fortsätta utveckla alla delar av vårt spel.

Personligen har det rullat på bra för backesset som är tvåa i den totala poängligan i SDHL med 12 poäng på åtta matcher. Nu väntar ett dubbelmöte mot Göteborg på hemmaplan lördag och söndag.

– Min personliga poängproduktion talar egentligen för styrkan i laget som helhet, det är självklart ingen one-man-show. Jag spelar med riktigt bra spelare och är vårt lag framgångsrikt så går det också bra för individerna.

– Jag har bara tittat litegrann på Göteborg, men har självklart följt resultaten. De har en bra målvakt och spelar en strukturerad hockey, de tar inte så mycket risker i sitt spel. För vår del kommer det bli viktigt att vi går in helhjärtat till matcherna och ser till att vi hela tiden fokuserar på vårt spel och hur vi kan förbättra det.

HV71 dam spelar första mötet av två mot Göteborg imorgon 12:30 i Kinnarps Arena. Samma förutsättingar och tid gäller på söndag.

Följ HV71 dam på sociala medier
Twitter: hv71damlag
Instagram: hv71dam