Juniorkollen: J20 klara för Top 10
Publicerad: 2022-12-05
JUNIOR
Juniorserierna går in i den sista veckan av grundserien. J18 jagar avancemang till J18 Nationell Södra medan J20 har säkrat en plats i J20 Nationell Top 10.

J20:
Onsdagens hemmamatch mot Södertälje hade klara förutsättningar, seger och en plats i Top 10 var säkrad. Dock var det gästerna som tog ledningen i den första perioden, innan Axel Landén kvitterade i början på den andra, men två minuters senare var det Södertälje i förarsätet igen. Hampus Sandahl kvitterade återigen matchen till 2-2 i den tredje perioden, vilket stod sig tiden ut och tog matchen till förlängning. Där klev Sandahl fram igen och prickade in 3-2 och den viktiga extrapoängen till HV. Samtidigt förlorade Färjestad sin match, vilket innebar att Top 10-platsen var säkrad.

J20 hann med ytterligare två matcher under föregående vecka, där laget först förlorade fredagens Smålandsderby borta mot Växjö Lakers, men snabbt studsade tillbaka på lördagen. Då var det serieledande Frölunda som stod för motståndet i Frölundaborg Isstadion. Lagen följdes åt fram till slutet av den tredje perioden, där Wilhelm Hallquisth prickade in 5-4 till HV med fem minuter kvar. Det tvingade hemmalaget att plocka målvakten för att jaga kvittering, men istället skickade Malte Lindström in 6-4 i tom kasse.

J18:
De yngre juniorerna har tre matcher kvar av serien och ligger just nu på den femte och sista avancemangsplatsen till J18 Nationell Södra, mycket tack vare föregående veckas två viktiga segrar. På torsdagen åkte laget till Tingsryd för ett Smålandsderby i Dackehallen, där man inledde oerhört starkt i den första perioden, vann skotten med 20-1, men lyckades bara peta in en puck i mål. Islossning blev det dock i den andra perioden, där man gick ifrån till 5-0 och sedan kunde pilla in ytterligare tre mål i den sista perioden, utan att släppa in ett enda.

På söndagen tog man sedan emot tabelljumbon Vita Hästen i Husqvarna Garden. Där blev det tyvärr ingen ny nolla för HV71, utan gästerna lyckades pricka in tre mål, varav två i den sista perioden. Det spelade dock mindre roll, då HV gjorde inte mindre än tolv mål totalt och kunde knipa tre poäng efter 12-3-segern.

U16:
De äldsta ungdomarna är sedan tidigare klara för U16 Regional Syd Top 5 och har endast två matcher kvar av serien. Förra veckan spelades endast en match hemma mot Vita Hästen, en match som slutade med HV-seger med 4-2 efter två mål utav Noel Skarby och ett vardera utav Kian Alvarsson och Liam Andersson.