Seger i premiären
Publicerad: 2021-09-24
Hockeyallsvenskan
Det blev uddamålsseger när HV71 inledde säsongen mot AIK hemma i Husqvarna Garden. Matchen slutade 3-2 efter periodsiffrorna 0-1, 3-1, 0-0. Jonathan Davidsson, Simon Önerud och Tyler Vesel gjorde HV71:s mål denna premiärkväll.

Äntligen var det så dags för säsongspremiären mot AIK. Ett taggat hemmalag åkte in till den klassiska HV-låten till en jublande hemmapublik på 1935 personer. I matchen var det AIK som öppnade bäst och spelade energiskt i den första perioden. Det var också AIK som skulle göra periodens enda mål när Eric Norin vispade in en backhand efter drygt 17 minuter. HV71:s bästa målschans hade Fredrik Forsberg som träffade ramen bakom AIK:s målvakt Pavel Khomchenko.

Stark HV-vändning i andra perioden
AIK började även den andra perioden bäst och redan efter 17 sekunder fick Jonas Gunnarsson i HV-målet se pucken passera honom för andra gången i matchen. Även det målet gjordes av AIK:s Eric Norin. Efter en tuff start på matchen jobbade HV71 in sig i matchen och efter 6:24 kom också det förlösande första målet för säsongen. Alexander Ytterell skickade in pucken mot mål och Jonathan Davidsson satte upp klubban och styrde in 1-2. Målet videogranskades en lång stund, men till slut pekade domaren på mittpunkten och reduceringsmålet var ett faktum. Tre minuter senare var HV71 tillbaka i likaläge när Zion Nybeck hittade en fri Simon Önerud och kaptenen gjorde 2-2 till publikens vilda glädje. I periodens 16:e minut sköt Pontus Netterberg ett skott som stack utanför stolparna men studsade på sargen ut till en fri Tyler Vesel och HV71 hade vänt matchen på mindre än tio minuter.

I den tredje perioden spelade HV71 ett stabilt försvarsspel och det var inte förrän i matchens slutskede som AIK spapade det där långa trycket mot HV-målet. Pucken var nära att passera mållinjen ett par gånger men HV71, tillsammans med en storspelande Jonas Gunnarsson längst bak, såg till att matchen slutade 3-2.

HV71 - AIK 3-2 (0-1, 3-1, 0-0)

17:15 0-1 AIK Eric Norin (Holm, Nickl)

20:17 0-2 AIK Eric Norin (Lindholm, Setkov)
26:24 1-2 HV71 J.Davidsson (Ytterell, Bertov)
29:33 2-2 HV71 Simon Önerud (Nybeck, M.Davidsson)
35:19 3-2 HV71 Tyler Vesel (Netterberg, Bertov)

Inga mål

Skott: 26-28 (7-9, 10-8, 9-11)
Utv.min: HV71 3x2, AIK 3x2
Publik: 1 935
Domare: Daniel Wessner, Kristoffer Folkstrand, Mathias Naperotti och Viktor Hafsäter