Simon Önerud återvänder till HV71
Publicerad: 2015-04-01

HV71 kan idag meddela att forwarden Simon Önerud, 26, återvänder till moderklubben. ”Vi är väldigt glada att Simon väljer HV71. Han har utvecklats mycket de senaste åren och är en spelare med stort HV-hjärta”, säger sportchefen Johan Hult.

Efter fyra år i norrland gick flyttlasset från Örnsköldsvik hem till Jönköping i måndags. Nu är Simon Önerud redo för en comeback i moderföreningen.

- Simon är en oöm spelare som kan användas både som center och ytterforward. En bra målskytt som kommer att bli en viktig pusselbit i nästa års lagbygge. Dessutom är han en HV-kille vilket är extra kul, säger Johan Hult.

- Det ska bli fantastiskt kul och inspirerande att komma hem och representera moderklubben och förhoppningsvis bidra på ett annat sätt än vad jag gjorde under min förra tid i klubben, säger Simon Önerud.

Simon Önerud är född och uppvuxen i Jönköping och har spelat i HV71 från klubbens hockeyskola. Han tog klivet upp i a-laget 2008 och året efter var han med när föreningen tog sitt fjärde SM-guld. 2011 lämnade Simon HV71 och har sedan dess spelat två säsonger i Timrå IK och två säsonger i MODO Hockey.

Se en längre intervju med Simon Önerud i HVTV.

Kontraktet med Simon Önerud gäller i två år.

FAKTA / ÖNERUD
Född: 880616, Jönköping
Position: Forward
Moderklubb: HV71
Längd / vikt: 185 cm / 92 kg
Skjuter: Vänster

Tidigare klubbar: HV71, Troja-Ljungby, IK Oskarshamn, Timrå IK, MODO Hockey

Spelarmeriter: SM-guld 2010, SM-silver 2009

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners