Torgny Bendelin ny tränare i HV71
Publicerad: 2013-12-15

HV71 gör en förändring på ledarsidan och tar in Torgny Bendelin som ny huvudtränare. "Vi har kommit till en punkt där styrelsen och vi i ledningen tycker att en förändring måste göras för att nå de resultat vi har satt upp", säger HV71:s General Manager, Ola Thorwalls.

Bendelin tar över laget med start på måndag och HV71 entledigar Ulf Dahlén från rollen som huvudtränare i HV71. Dessutom sker en förändring på posten som assisterande tränaren. Anders Olsson, idag tränare för HV71 J20, blir ny assisterande tränare och Roger Forsberg tar över Anders roll som huvudtränare för J20.

- Ett jättesvårt beslut där vi har vridit och vänt på varje sten. Nu har vi kommit till ett läge i serien där vi måste få in ny energi i truppen och det är vi övertygande om att Torgny och Anders kan tillföra, säger Ola Thorwalls.

Torgny Bendelin kommer att fullfölja det uppdrag han har för Team 17-landslaget, med World U17 Hockey Challenge, i Kanada den 29 december-4 januari. Under denna period har Anders Olsson huvudtränaransvaret.

Torgny Bendelin är 57 år och har varit tränare på elitnivå i nästan 30 år. Han har bland annat tränat AIK, Linköpings HC och Leksands IF. Dessutom har Torgny varit förbundskapten för Juniorkronorna 2003-2007. De senaste tre säsongerna har han varit ansvarig för ledarutveckling inom HV71 och förbundskapten för Team 17-landslaget.

Anders Olsson har de senaste åtta säsongerna varit ansvarig för HV71:s J20-lag och ledde laget till föreningens tredje JSM-guld i våras. Dessförinnan gjorde Anders två säsongen som assisterande tränare i Adler Mannheim.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners