Tommy Samuelsson inför Kristianstad

28 oktober 2021 15:00
Inför

På fredagskvällen väntar en ny härlig inramning i Husqvarna Garden när formstarka Kristianstads IK står för motståndet. "Vi ska fortsätta bygga vidare på det vi håller på med", säger Tommy Samuelsson inför matchen.


HV71 tog igår sin nionde seger för säsongen när man bortabesegrade IF Troja-Ljungby med 6-3 inför ett nästintill fullsatt Ljungby Arena. HV71 ryckte åt sig en 4-1-ledning efter två perioder, men två snabba hemmamål i inledningen av den tredje perioden skapade nerv i matchen. Fredrik Forsberg gjorde 5-3 på straffslag efter knappt 17 minuter och sedan fastställde Tommi Huhtala slutresultet till 6-3. Tommy Samuelsson var i det stora hela nöjd med matchen mot smålandsrivalen.

– Det var en häftig inramning på matchen där både Troja och publiken var fulla av energi. Jag tyckte dock vi hanterade det på ett bra sätt utan att bli stressade. Vi tyckte det kändes ganska komfortabelt inför den tredje perioden, men ett tidigt powerplay-mål och ett individuellt misstag gjorde att det blev match igen. För att vinna hockeymatcher måste man göra många bra saker och det tycker jag att vi gjorde. Sen finns det självklart en del att rätta till, men i det stora hela gjorde vi det bra. Framför allt var jag nöjd med tålamodet, att vi orkade hålla det när det blev yttre påverkan och ett energifyllt Troja, säger Tommy Samuelsson.

Imorgon väntar Kristianstad som efter sex raka nollpoängare kommit igång ordentligt. På de senaste fyra matcherna har det blivit 12 poäng och med det är Skånelaget formstarkast i serien.

– Vi ska fortsätta bygga vidare på det vi håller på med. Kristianstad är bäst i serien de senaste fem matcherna så det gäller att vi är påslagna från start, fortsätter Samuelsson.

Marcus Davidsson missade matchen mot Troja p.g.a sjukdom men idag ger Tommy Samuelsson positiva besked kring den vindsnabbe forwarden:

– Marcus tränade idag och är förhoppningsvis med. Hur vi formerar laget bestämmer vi imorgon, avslutar Samuelsson.

Tabellplacering
HV71: 1 (26 poäng, +21)
Kristianstads IK: 10 (12 poäng, -3)

Fem senaste
IF Troja-Ljungby - HV71 3-6
Almtuna IS - HV71 4-5 SO
HV71 - Södertälje SK 5-0
IF Björklöven - HV71 6-2
MODO - HV71 2-3

Kristianstads IK - AIK 3-1
AIK - Kristianstads IK 3-5
Kristianstads IK - Västerås IK 3-1
Kristianstads IK - HC Vita Hästen 4-1
Västerås IK - Kristianstads IK 3-2

Poängbäst
HV71: Fredrik Forsberg 16 poäng (6+10)
Kristianstads IK: Amil Krupic 8 poäng (1+7)

Räddningsprocent
HV71: 90,64%
Kristianstads IK: 89,00%

Säkra din plats till morgondagens match! Köp din biljett HÄR.