• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Söndag Sön 23 September Sep
Onsdag Ons 26 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Söndag Sön 7 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Söndag Sön 14 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Fredag Fre 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov

Nytt rekord för HV71:s Hockeyskola

13 oktober 2018 12:47
UNGDOM

HV71:s hockeyskola är ett avstamp i hockeylivet för många ungdomar och är i år blivit större och mer populär än någonsin. Över 200 ungdomar är anmälda till hockeyskolan och dessutom kommer fler tjejer än någonsin att delta.


Hockeyskolan är en möjlighet för barn mellan 5-7 år att få lära sig att spela ishockey. Det är dessutom där som över 90 procent, av de som spelar hockey i HV71:s ungomslag idag, har börjat. I år är det pojkar och flickor födda 2011-2013 som tack vare HV71:s samarbetspartners, KABE, Bubs och Bauer, har möjlighet att en gång i veckan fram till mitten på mars nästa år, spela hockey helt gratis. I år har deltagarantalet även slagit rekord, då fler än 200 tjejer och killar är anmälda till hockeyskolan.

– Det är jätteroligt att se så många pojkar och flickor som vill testa på att spela hockey. Vi har en ambition att hela tiden växa och att fler ska börja spela ishockey, och då framförallt i HV71. För fem, sex år sedan hade vi strax över hundra anmälda ungdomar, och att vi i princip har dubblat antalet på de här åren är jättekul, säger Christoffer Davidsson, ungdomsansvarig i HV71.

Inte nog med att antalet deltagare är större än någonsin, det är dessutom fler tjejer än någonsin som väljer att testa på att spela ishockey, vilket har varit en stor utmaning för HV71.

– Vi har strävat efter att försöka locka fler tjejer till hockeyskolan i ett par år nu och det har hänt en hel del de senaste två åren. Det är fler tjejer som väljer att testa på, men dessutom fler som väljer att fortsätta att spela hockey i HV71 efter hockeyskolan, vilket är fantastiskt roligt. Det är en spännande utmaning att utveckla flicksidan i HV71. Pojkarna har ju idag en fungerande verksamhet med ungdomslag i alla åldrar, där flickorna idag också ingår, eftersom vi har valt att inte se någon skillnad på flickor och pojkar. Men ju fler tjejer det är som fortsätter att spela hockey i föreningen, desto större blir behovet av att ha rena tjejgrupper.

Tidigare år har hockeyskolan bestått utav två grupper, där de äldsta har varit i en grupp och de yngsta i en, men från och med i år så kommer hockeyskolan bestå utav tre grupper, för att ge alla deltagare lika stora förutsättningar att ha roligt på träningarna.

– Förutsättningarna mellan barn i den åldern kan skilja mycket från år till år, framförallt om du kommer tillbaka för andra året och spelar mot någon som testar på hockey för första gången i sitt liv. Därför har vi i år valt att ha tre grupper där alla får spela med barn i sin ålder och på så sätt får bättre förutsättningar. Dessutom kommer grupperna att bli mindre, där vi förra året var nästan 90 stycken per grupp, men i år är nere runt 50 stycken, vilket också ger bättre förutsättningar för barnen.

En nyhet i år är även att den äldsta gruppen på hockeyskolan kommer att få möjlighet att spela uppvisningsmatcher i periodpauserna under HV71:s hemmamatcher i SHL.