Finländsk landslagsforward klar för HV71
Publicerad: 2021-02-01
PRESSMEDDELANDE
HV71 har gjort klart med den finländska landslagscenter Miska Siikonen som närmast kommer från JYP Jyväskylä i SM-liiga. ”En kraftfull forward”, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Miska Siikonen har de två senaste säsongerna spelat i JYP i SM-liiga. Han har dessutom representerat finländska landslaget under båda säsongerna. 2016 var han med i det JVM-lag som vann guld efter segern mot Ryssland i finalen.

– Miska är en stor och kraftfull forward med en hel del skicklighet som går att använda både som center och ytterforward. Han har varit en ledande spelare i JYP under två säsonger och tar stort ansvar i alla tre zoner, säger Johan Hult.

Siikonen har gjort 242 matcher i finska ligan och noterats för 108 poäng (45+63). Nu blir HV71 ny klubbadress för den 24-årige forwarden som ser fram emot att ansluta till sitt nya lag.

– Jag vet att HV71 är en anrik klubb och Jönköping en vacker stad så det ska bli oerhört roligt att komma dit och dra på sig HV-tröjan. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att vinna matcher och vill tacka alla inblandade för denna möjligheten, säger Miska Siikonen.

Miska Siikonen anländer till Jönköping måndag kväll och tränar med laget under tisdagen.

Kontraktet med Miska Siikonen gäller säsongen ut.

FAKTA / SIIKONEN
Född: 960512, Tammerfors
Position: Center/forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 190 cm / 93 kg

Tidigare klubbar: KooKoo, Pelicans, JYP

Spelarmeriter: JVM-guld 2016

Kommunikationschef Johan Freijd