Kinnvall och Donovan spelklara inför match tre
Publicerad: 2021-04-12
INFÖR
När HV71 möter Brynäs i den tredje kvalmatchen står det nu helt klart att backarna Johannes Kinnvall och Matt Donovan är spelklara och redo när pucken släpps. ”Naturligtvis glädjande och båda är skickliga inte minst offensivt”, säger Stephan Lundh, tränare i HV71.

Det blev återigen uddamålsförlust när HV71 förlorade den andra matchen i kvalet mot Brynäs i fredags med 1-2. Precis som tidigare möten med Gävlelaget var det en tajt och jämn matchbild där gästerna vände i den andra perioden.

– Det är inte så mycket att snacka om eller analysera. Vi måste fortsätta skapa chanser och upprätthålla det i 60 minuter. Det gäller att göra mål och genom individuella auktioner behöver vi låsa upp Brynäs försvarsspel, säger Stephan Lundh och fortsätter:

– Forsberg, Törngren och Ilomäki gjorde det bra förra matchen och skapade många lägen. Fler behöver ta rygg på dem.

Johannes Kinnvall och Matt Donovan gör comeback ikväll mot Brynäs efter en tids frånvaro. Kinnvall fick utgå från matchen mot Luleå den 27 mars och Donovan har missat de sju senaste matcherna. Backduon är ett välkommet tillskott i HV-truppen.

– Det betyder mer offensiv spets framförallt. Både Johannes och Matt är väldigt duktiga där och inte minst i powerplay. Men vi ska också fortsätta vårt försvarsspel som varit bra de två första matcherna.

HV71 reste till Gävle på söndagen och värmer inför matchen på måndag förmiddag.

Johan Freijd