HV71 förlänger med Linus Söderström

16 mars 2017 15:11
PRESSMEDDELANDE

Med slutspelet inför dörren kan idag HV71 meddela att målvakt Linus Söderström skrivit under ett nytt avtal med föreningen som gör att han stannar i klubben även nästa säsong. ”Jag trivs väldigt bra i HV71 och ser fram emot att fortsätta min karriär här, säger Linus Söderström.


Under grundserien är han den målvakt som släppt in minst mål per match och har hållit nollan inte mindre än sex gånger. Nu har HV71 och Linus Söderström kommit överens om en kontraktsförlängning.

– Linus har haft en fantastisk utveckling under säsongen och visat vilken duktig målvakt han är. Han har alla verktyg att bli hur bra som helst och vi är glada att han väljer att stanna i HV71, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Linus Söderström om förlängningen med HV71:

– Det känns skönt att det är klart och ambitionen har hela tiden varit att spela i HV71. Jag trivs bra här och har utvecklat mitt spel så som jag vill. Nu ser jag fram emot mitt första slutspel.

William Rahm är målvaktstränare i HV71 och imponeras av utvecklingen Linus har haft.

– Linus har gjort en fin resa denna säsongen och följt den planen vi gjorde upp för honom när han kom till HV71. Han har drivit sig själv väldigt hårt på träning varje dag och därför blivit bättre hela tiden. Det är naturligtvis glädjande att han fortsätter i föreningen.

Kontraktet med Linus Söderström gäller i ett år.

FAKTA / SÖDERSTRÖM
Född: 960823, Stockholm
Moderklubb: Värmdö HC
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd/vikt: 194 cm/90 kg

Tidigare klubbar: Värmdö HC, Djurgårdens IF, Södertälje SK, Almtuna IS, Vita Hästen HC
Spelarmeriter: SM-guld U16, SM-guld J20, Bästa målvakt i JVM 2015/2016