Anders Wilander valdes till ny ordförande på årsmötet

17 juni 2021 19:58
PRESSMEDDELANDE

På torsdagskvällen höll HV71 årsmöte inför 497 medlemmar som deltog på mötet digitalt. Medlemmarna gick på valberedningens förslag och röstade fram Anders Wilander som ny ordförande i HV71.


Sten-Åke Karlsson inledde årsmötet med en summering av det gångna året och tackade personal, medlemmar, partners och supportrar för stödet.

Därefter höll PG Fahlström en genomgång för medlemmarna om det externa utvärdering som gjorts av herrlaget. Genom djupintervjuer med spelare, ledare och annan personal i föreningen har Fahlström gjort analys av läget och kommit fram till ett antal punkter där klubben behöver se över eventuella förändringar. Skapa en vinnaranda genom kulturförändring och kravställan samt att arbeta mer långsiktigt och med kontinuitet var exempel på detta.

Agne Bengtsson gjorde en redogörelse för verksamhetsåret och ekonomin under 2020/2021 där resultatet slutade på ett underskott med 4,7 MSEK och det egna kapitalet till 52 MSEK.

Budgeten med ett förslag på ett ekonomiskt resultat på 300 TSEK i grundserien godkändes av medlemmarna. Likaså verksamhetsplanen som presenterades med målsättningen att tas sig tillbaka till SHL för herrlaget och topp 4-placering för damlaget.

Valberedningen ledamöter med Niklas Bengtsson som sammankallande, Anders Magnusson, Mikael Sandberg och Susanne Holm omvaldes av medlemmarna.

Föreningens medlemmar valde Anders Wilander till ny styrelseordförande

– Jag känner mig hedrad och vill tacka alla medlemmar för förtroendet. Det är ett av de finaste uppdragen man kan få, sa Wilander på årsmötet.

HV71:s styrelse för kommande år:
Anders Wilander, ordförande, vald till årsmötet 2022
Andreas Rangert, omvald till årsmötet 2023
Stefan Axelsson, vald till årsmötet 2022
Anna-Karin Halvardsson, vald till årsmötet 2023
Jörgen Fredsson, vald till årsmötet 2023
Andreas Davidsson, vald till årsmötet 2022

Utmärkelser efter säsongen 2020/2021:
Årets damspelare – Sidney Morin
Årets poängvinnare dam – Kennedy Marchment
Berndt Holmqvists vandringspris – Anton Wedin
Årets poängvinnare herr – Eric Martinsson
Bästa junior – Victor Sjöholm

Förtjänstnålar som delades ut på årsmötet 2021:
Guld: Simon Önerud, Claes Roupé, Peter Johansson, Anders Magnusson
Silver: Jonas Gunnarsson, Filip Sandberg, Tommie Brunell
Brons: Anna Appelqvist