Favorit i repris när Mora besegrades
Publicerad: 2018-02-08
SHL
HV71 stod för en mycket stabil insats i Oscar Sundhs 700e match och hemmabesegrade återigen Mora med 5-0. Pierre Engvall noterades för 1+2 i mötet mot sin förra klubb. Övriga målskyttar i HV71 blev Kevin Stenlund, Max Wärn Victor Ejdsell och David Gustafsson och i målet fick PW hålla nollan.

HV71 tog tag i taktpinnen från första nedsläpp och sen släppte de inte ifrån sig den på hela matchen. Efter två målsnåla perioder blev det en rejäl islossning i den tredje perioden för hemmalaget.

Kevin Stenlund inledde målskyttet i den åttonde minuten. Robin Figren vann pucken i offensiv zon och passade fram Mattias Tedenby. Tedenby i sin tur hittade Kevin Stenlund vid bortre stolpen och han spräckte Christan Engstrands nolla.

Pettersson-Wentzel stod långa stunder sysslolös i matchen men när väl Mora skapade sina målchanser visade han prov på storspel med ett antal svettiga räddningar. Bland annat räddade han pucken på mållinjen i slutet av den första perioden.

– Vi spelar bra och fortsätter vi såhär vinner vi matchen. Det vi gör bra är att vi håller i pucken och har tålamod sa Mattias Tedenby efter den första perioden.

Målfest från hemmalaget
Knappt hann publiken sätta sig i den andra perioden innan Max Wärn utökade ledningen till 2-0. Martin Thörnberg vann pucken i offensiv zon och serverade Wärn som inte gjorde något misstag när han, från nära håll, satte dit pucken.

HV71 fortsatte målskyttet i den tredje perioden och bjöd publiken på en ordentlig islossning Victor Ejdsell pricksköt in 3-0 från backposition i powerplay. David Gustafsson ville inte vara sämre och styrde in sitt fjärde mål för säsongen och hemmalagets fjärde i matchen.

Pierre Engvall avslutade målskyttet den här kvällen genom att, från nära håll, sätta 5-0 på sin gamla klubb.