HV71 klara för SM-final
Publicerad: 2017-04-09
slutspel
HV71 är klara för SM-final efter ha besegrat Malmö Redhawks med 4-2 på söndagen och totalt 4-1 i matcher. Stor matchhjälte blev Simon Önerud med sina två fullträffar i den andra perioden.

HV71 tog kommandon direkt i hemmamatchen mot Malmö och behöll det sedan resten av matchen. Hemmalaget, genom Kevin Stenlund, tog även ledningen halvvägs in den första perioden. Stenlund kom i ett två mot ett-läge där han gick på avslut själv och satte dit 1-0.

Målrik andra period
Tidigt i den andra perioden kvitterade Malmö tillställningen. Efter hårt jobb i sarghörnet fick Lukas Haudaum tag på pucken och lyfte in 1-1 med en backhand i krysset

HV71 fortsatte dock att köra på och pressa Malmö vilket skulle ge ytterligare utdelning. Christoffer Persson serverade en fri Simon Önerud som inte gjorde något misstag när han satte 2-1 i krysset bakom Alsenfelt. Önerud nöjde sig inte där för tre minuter senare var det dags igen. Chris Abbott fick fram pucken till Önerud framför mål som bara hade att sätta klubban till och styra in 3-1.

Innan periodvila fick Malmö in ytterligare en reduceringspuck när Fredrik Händemark styrde in 3-2 i powerplay.

– Vi gör en bra andra period, skapar bra lägen och får in två kassar. Det är roligt, bra fart och man känner att det är slutspelshockey. Vi ska fortsätta gå ut och köra som vi har gjort och spela disciplinerat sa Anton Bengtsson efter den andra perioden.

Och det var precis det hemmalaget fortsatte att göra. Bumbibjörnen Filip Sandberg punkterade matchen med sitt 4-2-mål i numerärt underläge när han läckert fintade ner Jens Olsson innan han prickade krysset bakom Alsenfelt. Sandbergs mål blev det sista för matchen och segern innebär att HV71 är klara för SM-final.

HV71 – Malmö Redhawks 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)

10:04 1-0 HV71 Kevin Stenlund (Lehtonen)

21:09 1-1 MIF Lukas Haudum (Alvarez, Filppula)
26:31 2-1 HV71 Simon Önerud (Persson)
30:22 3-1 HV71 Simon Önerud (Abbott, Borgman)
38:34 3-2 Fredrik Händemark (Benoit, Filppula) PP1

42:19 4-2 HV71 Filip Sandberg (Lehtonen, Abbott) SH1

Skott: 26-27 (6-6, 10-8, 10-14)