HV-seger när Petrasek hyllades
Publicerad: 2017-01-27
SHL
En mäktig tröjhissning för David Petrasek i en fullsatt Kinnarps Arena och sen tre poäng på det. En bättre fredagskväll när HV71 besegrade Leksand med 3-1 där Erik Christensen, Adam Almquist och Martin Thörnberg blev målskyttar.

Innan matchen hyllades David Petrasek för sina insatser i HV-tröjan genom att få sin tröja med nummer 22 hissad i Kinnarps Arena. HV71 tog med sig energin från tröjhissningen och dominerade första perioden totalt. Leksand fick knappt låna pucken och HV71 gjorde välförtjänt matchens första mål efter drygt 13 minuters spel. Niklas Hansson sköt från blålinjen och framför mål stod Erik Christensen och styrde in 1-0 i powerplay.

Knappt tre minuter senare var det dags för hemmapubliken att få jubla igen. Adam Almquists skott från blålinjen letade sig hela vägen in i mål bakom Leksands målvakt Atte Engren. HV71 hade bud på fler mål i den första perioden som man dominerade totalt.

Linus Söderström i HV-målet fick stå långa stunder utan att ha något att göra men de puckar han fick hanterade han med ett lugn. Trots en stabil insats fick han släppa en puck förbi sig i matchen. Med 33 sekunder kvar av första perioden reducerade Leksand genom Eric Castonguay i powerplay.

Efter en sämre andra period från hemmalagets sida ryckte man upp sig i tredje perioden och Martin Thörnberg kunde sätta spiken i kistan med sitt 3-1-mål. Kristofer Berglund frispelade Thörnberg som hittade luckan mellan benen på Engren.

I morgon möts lagen igen, denna gång i Tegera Arena. Matchstart kl 18.30.

HV71 - Leksands IF 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

13:32 1-0 HV71 Erik Christensen (Hansson, Brännström) PP1
15:58 2-0 HV71 Adam Almquist (Hansson, Christensen)
19:27 2-1 LIF Eric Castonguay (Ytterell, Olofsson) PP1