Premiärförlust i Karlstad
Publicerad: 2018-09-15
SHL
Det blev förlust med 3-1 när HV71 premiärspelade borta mot Färjestad på lördagskvällen. Felix Sandström stod för en stark insats i målet och räddade 32 räddningar. Mattias Tedenby gjorde HV71:s mål.

Det var högt tempo och många målchanser när HV71 gästade Löfbergs Arena på lördagskvällen. HV71 stod för en bra första period där man skapade flera fina chanser, främst i powerplay, men målen uteblev.

Hemmalaget tog över i andra
I den andra perioden tog hemmalaget över spelet och Felix Sandström fick bekänna färg i HV-målet. Han fick till slut kapitulera när Johan Ryno hittade nätmaskorna bakom Sandström, 16:10 in i perioden.

Halvvägs in i en tredje perioden ökade hemmalaget på sin ledning till 2-0. Det var backen Mikael Wikstrand som prickade in målet i spel fem mot fyra.

HV71 skulle ändå skapa spänning i matchen. Mattias Tedenby reducerade till 2-1, framspelad av Johan Johnsson. Då stod klockan på 54:39. Kort därefter prickade Christoffer Persson stolpen bakom Markus Svensson, men närmare än så kom inte HV71. Jesper Olofsson kunde i slutet av matchen fastställa slutresultatet till 3-1 efter mål i tom bur.

Färjestad - HV71 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)