Lördag Lör 15 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Lördag Lör 29 Augusti Aug
Lördag Lör 5 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt

Vinst direkt i Husqvarna Garden

29 augusti 2020 17:10

Den fina försäsongsformen håller i sig. I en tät och jämn match drog HV71 det längsta strået mot Oskarshamn. Målskyttar i HV71 var Simon Önerud, Max Wennlund och Jesper Kokkonen.


Det kom att visa sig tidigt att eftermiddagens batalj inte skulle bli målsnål. Simon Önerud satte ton direkt och gav HV71 ledningen med en av matchens första skott i den första spelminuten. Kort därpå frispelade Emil Andrae Max Wennlund, som utökade ledningen till 2–0. Fredrik Forsberg kunde sånär strö ytterligare salt i såren, men prickade stolpen i nästkommande anfall. Efter hand lugnades matchen ner en aning, mycket på grund av ett digert antal utvisningar från respektive lag. Kim Rosdahl reducerade för Oskarshamn i spel fyra mot fyra. Trots en vidare chansrik matchbild passerade inte fler puckar mållinjen.

Mittperioden kom även den att handla mycket om powerplay för båda lagen. Emil Andrae adderade till sina redan två assist med ytterligare en framspelning då han med avigt avslut tvingade fram en retur från IKO-keepern Tex Williamsson, vilken Jesper Kokkonen sedan rakade in. Oskarshamn fick också möjligheten att visa upp sitt numerära överläge från sin bästa sida. Kim Rosdahl reducerade i spelformen med sitt andra mål för kvällen.

Den tredje perioden var något mer avvaktande och ett ställningskrig mellan lagen utspelade sig. HV71 fortsatte att spela med hög fart och press, men Oskarshamn växte sig allt mer in i matchen och jagade kvittering. Jonas Gunnarsson visade klass och storspelade i slutminuterna. Gästerna plockade ut målvakten det sista, men lyckades inte komma närmare och HV71 inkasserade ytterligare en försäsongsseger.

HV71 3-2 IK Oskarshamn (2–1, 1–1, 0–0)
Period 1:
1–0 (EQ) HV71 Simon Önerud (Andrae, Arell)
2–0 (EQ) HV71 Max Wennlund (Andrae)
2–1 (EQ) IKO Kim Rosdahl (utan assist)

Period 2:
3–1 (PP1) HV71 Jesper Kokkonen (Önerud, Andrae)
3–2 (PP1) IKO Kim Rosdahl (Näsén, Strömberg)

Period 3:
Inga mål.