HV71 vann mot Leksand i Sala
Publicerad: 2022-09-01
MATCH
HV71 kunde ta försäsongens tredje seger efter 4-2 mot Leksand i Sala. André Petersson, Egor Polin, Emil Andrae och Fredrik Forsberg blev målskyttar för HV71.

HV71 fick en drömstart på matchen när André Petersson gav laget ledningen efter bara 35 sekunder av första perioden. En stund senare kunde Leksand kvittera, men HV71 studsade tillbaka ytterligare en gång när junioren Egor Polin höll sig framme och kunde se till att HV71 gick till pausvila med 2-1.

Leksand fick en lika fin start på andra perioden som HV71 fick på första. Mål redan efter 45 sekunder. Leksand hade också det mesta av spelet i inledningen av perioden. Men HV71 stack upp och Emil Andrae visade sin skicklighet när han sköt in 3-2 till HV71.

Den tredje perioden blev jämn och HV71 kontrollerade spelet väl. Matchen hettade till vid några tillfällen men inga fler gjorde trots att båda lagen hade ett par tillfällen i numerärt överläge. Matchen slutade 4-2 till HV71 som tog tredje raka segern.

0-1 HV71 Petersson (Vigneault)
1-1 LIF Kandergård
1-2 H71 Polin (Hansson)

2-2 LIF Heineman (Lang, Ruohomaa)
2-3 HV71 Andrae (Miele)
2-4 HV71 Forsberg (Matson)