Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 14 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Måndag Mån 25 April Apr
Onsdag Ons 27 April Apr
Fredag Fre 29 April Apr
Söndag Sön 1 Maj Maj
Onsdag Ons 4 Maj Maj
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep

Kommentar från Johan Hult angående utlåning av Filip Larsson

14 januari 2022 13:24
INFORMATION

Igår blev det klart att HV71 lånar ut målvakten Filip Larsson till Färjestad till och med tisdag. Sportchefen Johan Hult utvecklar idag beslutet om utlåningen.


Under torsdagen stod det klart att HV71 lånar ut målvakten Filip Larsson till Färjestad då HV71 fått sin fredagsmatch uppskjuten. Beslutet har upprört många av HV-fans och sportchefen Johan Hult ger sin syn på utlåningen.

– Filip har gjort det väldigt bra hos oss under säsongen och även om det är en kort utlåning så är det bra att samla på sig ytterligare erfarenheter som spelare. Vi ser det också som en uppmuntran mot Filip och att det kan bli en självförtroendeboost för honom som gör att han lyfter sig ytterligare för oss framöver. Dessutom inverkar det väldigt lite på vår egen verksamhet då vi fick vår match mot Almtuna uppskjuten, säger Johan Hult.

Färjestad är en HV71:s största rivaler och klubbarna har en lång historik av rivalitet. Vägde du in det i ditt beslut?
– Jag har full respekt för den rivaliteten och det vägde vi naturligtvis in. Vi har tex två tränare på bänken i Fredrik Stillman och Tommy Samuelsson som stod på varsin sida och byggde upp hela den rivaliteten en gång i tiden. Men vi kan framöver vara i ett läge där vi behöver låna in spelare från SHL och då måste vi också visa en öppenhet åt andra hållet. Vi hade gärna varit med och kampats mot Färjestad i SHL och även om klubbarna har en rivalitet sedan många år så behöver vi titta på nuläget och ta besluten utifrån det.

Många HV-fans är idag besvikna och upprörda. Hur ser du på det?
– Det har inte funnits några ambitioner att vara respektlös mot fansen utan jag tillsammans med hela ledarteamet och har tagit detta beslutet för att vi tror det gynnar både Filip och HV71 i framtiden.