Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Idag 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Onsdag Ons 9 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec

Lillis: ”Riktigt kul att se de unga killarna”

6 mars 2020 14:19
INFÖR

HV71 tog en viktig trepoängare mot IK Oskarshamn på torsdagen och man gjorde det med fyra juniorer i truppen. ”Jättekul att HV71 får fram många unga killar som är med och kan bidra”, säger Stephan ”Lillis” Lundh.


Grundseriens näst sista hemmamatch spelades på torsdagskvällen och det blev HV-seger, återigen tack vare utdelning i powerplay.

– Det var lite frustrerat i laget överlag, men vi hittar en väg att vinna och det är starkt gjort av killarna. Det är inte helt lätt att möta Oskarshamn som stretar emot bra. Roligt att powerplay fortsätter att ge utdelning. Även om spelet inte var bländande så gör vi mål och visar ett bra självförtroende i powerplay, något som kommer att vara viktigt framöver.

I matchen var inte mindre än fyra juniorer med i truppen. Förutom Hugo Alnefelt, som var backup till Jonas Gunnarsson, spelade Emil Andrae, Zion Nybeck och Karl Påhlsson.

– Jättekul att HV71 får fram så många unga spelare som vi kan lyfta upp och göra det bra i seniorlaget. Zion har varit med oss till och från, men får nu en hel match och gör det väldigt bra. Inte bara målet utan är delaktig i spelet och driver spelet framåt. Jag matchade både Zion och Emil ganska hårt och det hade de förtjänat och visade också att det klarade av det på ett bra sätt. Det ska bli spännande att följa deras utveckling.

På lördagseftermiddagen väntar ett klassikermöte med Frölunda i Scandinavium. Inför matchen ligger HV71 på en sjätteplats och Frölunda på en sjunde med fem poängs skillnad mellan lagen.

– Det kommer bli en enormt häftig match och brukar bli bra tillställningar lagen emellan. De sista 10 matcherna har varit viktiga sett till tabellen och morgondagens match är inget undantag. Vi vet om vad som krävs för att vinna matcher av denna digniteten.

HV71 genomförde en 40 minuters lång träning fredagsförmiddagen och några spelare vilades från isträningen, men är redo när pucken i Scandinavium på lördagen.

– Samma killar är tillgängliga mot Frölunda som det var mot Oskarshamn. Dessutom är Jesper Williamsson tillbaka i laget, hälsar Stephan ”Lillis” Lundh.