HV71 starkast i Smålandsderbyt
Publicerad: 2019-01-26
SHL
Inför 7000 personer i ett kokande Kinnarps Arena kunde HV71 på lördagskvällen besegra Växjö Lakers för tredje gången säsongen 18/19. Mattias Tedenby blev stor matchhjälte med sina två mål. Robin Figren och Alexander Ytterell gjorde övriga mål.

HV71 kom ut med mest energi men tack vare ett numerärt överläge kunde Växjö ta över taktpinnen en bit in i matchen. Ledningsmålet för bortalaget kom också en stund senare när Brendan Shinnimin kunde slå in en retur framför Jonas Gunnarsson. Växjö glädjen blev dock inte långvarig, för bara minuten senare kvitterade HV71 genom Robin Figren efter en fin framspelning från Simon Önerud. 24 sekunder senare small det igen. Denna gång var det Alexander Ytterell som dundrade in ledningspucken i Viktor Fasths vänstra kryss.

HV71 stod för en stark andra period och kunde i ett tidigt skede öka på sin ledning till 3-1. Det var 400 matchers-jubilaren Mattias Tedenby som gjorde målet, assisterad av Martin Fehérváry och Andreas Thuresson. HV71 hade bud på flera mål men istället fick Växjö målmässig kontakt när Dominik Bokk styrde in en puck till 3-2 bakom en chanslös Gunnarsson.

Växjö jagade kvittering i den tredje perioden men istället kunde Mattias Tedenby, med sitt andra mål för kvällen, göra 4-2 till hemmalaget. Tedenby fick pucken i slottet och prickade Fasths högra kryss med ett fint handledsskott. Målet blev det sista i matchen och HV71 kunde ta säsongens tredje trepoängare mot Smålandskonkurrenten.

HV71 - Växjö Lakers 4-2 (2-1, 1-1, 1-0)

10:53 0-1 VLH Brendan Shinnimin (Bokk, Persson)
11:57 1-1 HV71 Robin Figren (Önerud, J.Andersson)
12:21 2-1 HV71 Alexander Ytterell (Bengtsson, Johnsson)

23:33 3-1 HV71 Mattias Tedenby (Fehérváry, Thuresson)
33:45 3-2 VLH Dominik Bokk (Shinnimin, Bohm)

48:25 4-2 HV71 Mattias Tedenby (Ljungh, Berglund)

Skott: 23-24 (10-8, 8-7, 5-8)