• Huvudsponsorer

Föreningsnytt från Agne Bengtsson

16 oktober 2017 08:47
INFORMATION

Klubbdirektören Agne Bengtsson:s veckobrev där han delar med sig av sina tankar kring HV71 och SHL.


Tyvärr är CHL över för HV71 för denna säsong. HV71 har varit med att grunda turneringen bland annat med syftet att finnas med i internationell hockey på klubbnivå. Tyvärr är intresset fortfarande relativt lågt att komma till Kinnarps Arena för att se när vårt lag möter de bästa lagen i Europa. I Trinec var det över 4000 åskådare och i Schweiz är publiksnittet 6000 som jämförelse. Dessa matcher och motståndet oftast är minst lika bra som i en SHL-match och det handlar om att vara bästa klubb i Europa. I fotbollen så kan man just nu se hur Östersund får stor uppmärksamhet och mycket publik på sina matcher trots att de bara spelar i den europeisk andraligan.

Vi som arbetar med att utveckla CHL har ingen att skylla på utan får se oss i spegeln igen och fundera på vad som är fel. En del media klagar på att KHL inte deltar, det är något det arbetas med men hittills utan framgång. En del vill ha ytterligare kval för sämre hockeynationer på samma sätt som svenska fotbollslag får kvala för att nå europeiska fotbollsligor. Kvalet idag handlar om att placera sig i topp i sitt egna lands liga.

HV71 kommer göra allt för att kvalificera sig till CHL även i fortsättningen. De svenska klubbar som inte kvalat in i år har sagt att de är riktigt besvikna för det, de har inte fått de tävlingsmatcher man önskar tycker de. CHL är nu på första året i ett nytt 6-årigt avtal med ökande segerpremier varje år. Jag ser fram mot att följa lagen fram mot finalen i februari. Förra årets final i Göteborg var en riktig hockeyfest. Jag hoppas fler i Jönköping skall lära sig att uppskatta europisk elitishockey på högsta nivå.

Jag hade i fredags förmånen att få informera 65 anställda i Linköpings kommun om vår verksamhet. Jag relaterade då vår verksamhet till LHCs som de känner bättre. LHC och vår verksamhet är på flera områden lika. Herr-, dam- och juniorlag i högsta serierna och många ungdomar. Det är den stora skillnaden är att vi har en egen arena, i Linköping är den kommunal. En fråga som diskuterades är varför HV71 drar större intresse än LHC i sociala medier. En analys är traditionen och vad det betyder att kunna vinna SHL med det intresse det medför.

Visste du att HV71s SHL-matcher livesänds ibland annat Finland, Tjeckien, Slovakien, Storbritannien, Schweiz och USA. Kanada kan vara på gång. Nytt för den här hösten är att SHL erbjuder livekommentering. En match i varje omgång sker med nordamerikansk kommentering.

Veckan som gick var vår styrelse och ledning samlade för att arbeta med våra övergripande planer och planering på längre sikt. Vår vision ”En småländsk ishockeyförening i världsklass” och våra kärnvärden Passion, Tillit, Framgång och Laganda var föremål för diskussion och eftertanke. Det är viktigt att vi, våra ledare, spelare och övriga medlemmar har kännedom om vad detta innebär så att hela föreningen går i takt.

Styrelsen och ledningen diskuterade också inriktningen inom föreningens olika områden, sport, marknad, kommunikation, arena, arenaservice, säkerhet, medlemsfrågor och inte minst den ekonomiska långsiktigheten. En kort sammanfattning från mötet är att HV71 står starka i hockeysverige och att vi har goda möjligheter till en positiv utveckling på alla områden. Exempel på nyckelfrågor för framtiden är att vi måste fortsätta locka publik till Kinnarps Arena och att vi agerar långsiktigt på alla områden.

Ha en bra vecka!

Agne